GUS: To σκέλος Experian οδηγεί την ανάπτυξη στη Βρετανία

Καθώς οι λιανικές πωλήσεις μειώνονται
Τετάρτη, 12 Απριλίου 2006 11:34

ΤΗΝ αύξηση των πωλήσεων από το σκέλος της, Experian, ανακοίνωσε η εταιρεία λιανικής και πληροφοριών σε θέματα πιστώσεων της Βρετανίας, GUS Plc, που σχεδιάζει να διαχωριστεί σε δύο, σε αντίθεση με τις πωλήσεις της στον τομέα της λιανικής που μειώθηκαν.

Τα έσοδα της Experian σημείωσαν άνοδο 25% σε αμετάβλητες ισοτιμίες το εξάμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της GUS. Οι πωλήσεις στα καταστήματα Homebase, που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος, μειώθηκαν 5%.

Η Experian, που διατηρεί στοιχεία για περίπου 205 εκατ. ανθρώπους, ευνοείται, καθώς περισσότεροι καταναλωτές στις ΗΠΑ ψάχνουν για πληροφορίες πριν από την αίτησή τους για δάνεια. Το 2005 η Experian αποτέλεσε λιγότερο του 17% των πωλήσεων και πλέον του 1/3 των κερδών. Οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία παραμένουν χαμηλά, καθώς οι καταναλωτές μειώνουν τις δαπάνες τους προκειμένου να πληρώσουν λογαριασμούς των εταιρειών κοινής ωφελείας και να μειώσουν τα χρέη τους.

Η βελτίωση της αγοράς κατοικιών στη Βρετανία, πιθανόν να διατηρηθεί αδύναμη σχεδόν στο σύνολο του 2006, σύμφωνα με την GUS. Συμπεριλαμβανομένων των νέων καταστημάτων Homebase, οι πωλήσεις το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης μειώθηκαν 1%.

Οι πωλήσεις της Argos, τα 657 καταστήματα της οποίας πουλάνε από έπιπλα κήπου έως κοσμήματα, παρέμεινα αμετάβλητες το εξάμηνο. Η Argos άνοιξε 65 νέα καταστήματα το προηγούμενο έτος, τα οποία την βοήθησαν να αυξήσει τις πωλήσεις κατά 9% το δεύτερο εξάμηνο.

Οι μετοχές της GUS υποχώρησαν 22 πένες, ποσοστό 2,1%, φθάνοντας στις 1023 πένες στις 8:23 π.μ. στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέλθει σε περίπου 8,8 δισ. λίρες στερλίνες (15,4 δισ. δολ.).

Τον περασμένο μήνα η GUS είπε ότι θα διαχωριστεί σε δύο εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες μέσα σε ένα έτο. Η ARG, το σκέλος της Argos και των Homebase, ενδέχεται να αξίζουν 4,4 δισ. λίρες και η Experian έως 7,5 δισ. λίρες Αγγλίας, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές της Merrill Lynch & Co., συμπεριλαμβανομένου του Mal Patel, την εβδομάδα που πέρασε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα