Στο κόκκινο η Ευρώπη με το βλέμμα σε Λονδίνο και Ουάσιγκτον

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 14:06
UPD:14:14
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Πτωτικές τάσεις επικρατούν σήμερα στις διεθνείς αγορές μετοχών, στον απόηχο των στοιχείων για πτώση των βιομηχανικών κερδών στην Κίνα, τα οποία εντείνουν τις ανησυχίες για τους ρυθμούς της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας και κορυφαίας καταναλώτριας πρώτων υλών στον κόσμο. Οι απώλειες είναι πάντως στις περισσότερες περιπτώσεις εξαιρετικά περιορισμένες, καθώς οι επενδυτές αποφεύγουν τις μεγάλες κινήσεις κατά την πρώτη συνεδρίαση μίας «γεμάτης» εβδομάδας. 

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουμε τόσο τη συνεδρίαση της Federal Reserve στις ΗΠΑ (ολοκληρώνεται την Τετάρτη) όσο και τις νέες σινο-αμερικανικές συνομιλίες στην Ουάσιγκτον (Τετάρτη- Πέμπτη). Ειδικά όσον αφορά στους επενδυτές στη Γηραιά Ήπειρο, η προσοχή μένει στραμμένη και στις εξελίξεις στο μέτωπο του Brexit. 

Yπό αυτές τις συνθήκες ο παγκόσμιος δείκτης MSCI World Equity Index καταγράφει πτώση 0,2%, ενώ ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,4%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 είναι στο -0,36%, στη Φραγκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,4% και στο Παρίσι ο CAC 40 περίπου 0,5%. Ανάλογη πτώση και για τον FTSE MIB στο Μιλάνο. 

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο Ιανουάριος έχει μέχρι στιγμής εκπλήξει θετικά τους επενδυτές, με τους δείκτες σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία να παρουσιάζουν κέρδη. Από τις αρχές του έτους οι παγκόσμιες μετοχές έχουν ανακτήσει 3 τρισ. δολάρια στην αξία τους, ύστερα από απώλειες 7 τρισ. το 2018. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα