Αντίρροπες δυνάμεις στην αγορά πετρελαίου

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 06:33
UPD:06:34
REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN

Σε τροχιά πτώσης κινείται σήμερα η τιμή του πετρελαίου στην αγορά της Σαγκάης, μετά την ελαφρά άνοδό της την περασμένη εβδομάδα. Οι επενδυτές έχουν σταθερά στραμμένο το βλέμμα στις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, στις προσπάθειες του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας να αποσύρουν την περίσσεια προσφορά από την αγορά, αλλά και στις ενδείξεις για συνεχή επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, που προκαλόυν ανησυχία για τη ζήτηση. 

Οι αντίρροπες αυτές δυνάμεις κρατούν σε στενό εύρος διακύμανσης τις τιμές το τελευταίο διάστημα, λειτουργούν δηλαδή εν πολλοίς σταθεροποιητικά. Αν και έχει αποτραπεί μία περαιτέρω κατρακύλα των τιμών, που μόλις τον περασμένο Οκτώβριο είχαν εκτιναχθεί πάνω από τα 86 δολάρια το βαρέλι, από την άλλη δεν έχουμε την δυναμική ανάκαμψη, στην οποία οι παραγωγοί αργού ήλπιζαν. Τα νέα είναι καλά πάντως για τις χώρες- καταναλωτές, ειδικά σε μία περίοδο, που η ακριβή ενέργεια, θα μπορούσε να θέσει ακόμη ένα εμπόδιο στην ανάπτυξη. 

Υπό τις συνθήκες αυτές η τιμή του αργού τύπου μπρεντ καταγράφει πτώση 0,44% στα 61,37 δολάρια το βαρέλι, ενώ του αμερικανικού αργού υποχωρεί κατά 0,63% στα 53,35 δολάρια το βαρέλι. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα