Στο 4,17% του συνόλου τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες της Ευρωζώνης

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 14:15
UPD:14:24
EPA/ARNE DEDERT

Οι τράπεζες ανά την Ευρωζώνη σπεύδουν να απαλλαγούν από τις μη εξυπηρετούμενες εκθέσεις τους. Το ποσοστό των λεγόμενων κόκκινων δανείων έχει περιοριστεί δραστικά στα περισσότερα κράτη- μέλη της νομισματικής ένωσης, αν και παραμένει υψηλότατο στην Ελλάδα, την Κύπρο και εξακολουθεί να είναι πάνω του μέσου όρου στην Ιταλία. 

Σύμφωνα με στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σήμερα, Παρασκευή, τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών της Ευρωζώνης μειώθηκαν κατά περίπου 30 δισ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του 2018.  Η ΕΚΤ έχει ζητήσει από τις τράπεζες να επισπεύσουν την διαδικασία της εξυγίανσης των ισολογισμών τους ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένες σε ενδεχόμενο μελλοντικό «σοκ». Οι περισσότερες το έχουν πράξει. 

Έτσι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στις107 μεγάλες τράπεζες μειώθηκαν στα 627,7 δισ. ευρώ ή το 4,17% του συνόλου στο τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους, έναντι 657,15 δισ. ευρώ ή 4,40% του συνόλου στο δεύτερο τρίμηνο.

Μεγάλες μειώσεις σημειώθηκαν στην Κύπρο, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία, καθώς και στη Γερμανία.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα