Καπράλος: Αμείωτο το ενδιαφέρον των ξένων για το Χ.Α.

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2006 09:47
UPD:09:55

Το αυξανόμενο ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών για επενδύσεις στο Ελληνικό Χρηματιστήριο και σε εταιρείες που παρουσιάζουν ισχυρή ανάπτυξη και εξωστρέφεια υπογράμμισε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ κ. Σπύρος Καπράλος αναφερόμενος στο πρόσφατο παράδειγμα της εξαγοράς της τουρκικής Finansbank από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Σε διάλεξη του πανεπιστημίου Μ.Ι.Τ. (Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης) με θέμα «Διεθνείς εξελίξεις στον χρηματιστηριακό χώρο και οι ευκαιρίες του Ομίλου των Ελληνικών Χρηματιστηρίων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη», ο κ. Καπράλος τόνισε ότι χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ίδια η μετοχή της ΕΧΑΕ στην οποία οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές ελέγχουν σήμερα ποσοστό μεγαλύτερο του 35% ενώ 12 μήνες πριν κατείχαν μόλις το 16%.

Στη συνέχεια, ο κ. Καπράλος αναφέρθηκε στις προοπτικές του Ομίλου των Ελληνικών Χρηματιστηρίων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τόνισε ότι στόχος της ΕΧΑΕ είναι να καταστεί χρηματιστηριακός κόμβος στην περιοχή είτε μέσω της χρήσης μιας ενιαίας τεχνολογικής πλατφόρμας συναλλαγών ή μέσω της δικτυακής διασύνδεσης των χρηματιστηρίων της περιοχής.

Αναφερόμενος στις διεθνείς χρηματιστηριακές εξελίξεις, ο κ. Καπράλος αναφέρθηκε στην εξαγορά μειοψηφικού πακέτου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (LSE) από το NASDAQ και τόνισε ότι ζούμε σε μια ενδιαφέρουσα περίοδο στο χρηματιστηριακό χώρο λόγω των στρατηγικών ανακατατάξεων στην αγορά των χρηματιστηρίων διεθνώς.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΧΑΕ
  • ΓΔ



Σχολιασμένα