Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

«Υγιής διόρθωση»
Πέμπτη, 13 Απριλίου 2006 09:54

Aspis Securities: «Οι διεθνείς αγορές αναμένεται να υπολειτουργήσουν σήμερα, στην τελευταία συνεδρίαση πριν το Καθολικό Πάσχα. Υποτονική αναμένουμε να είναι η συνεδρίαση και στην εγχώρια αγορά καθώς δεν υπάρχουν σημαντικά εταιρικά νέα».

Praxis Securities: «Κόπωση των πιέσεων αναμένεται κατά την σημερινή συνεδρίαση μετά τα θετικό κλείσιμό των κυριοτέρων διεθνών κεφαλαιαγορών από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει την εγχώρια αγορά σε καταγραφή τάσεων συσσώρευσης».

Fortius Finance: «Ως υγιή διόρθωση μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την υποχώρηση του ΓΔ στην τρέχουσα φάση, η οποία μάλιστα υπαγορεύεται ως ένα σημείο από την αντίστοιχη υποχώρηση των ξένων δεικτών, καθώς οι επιχειρηματικές ειδήσεις και εξελίξεις συνεχίζουν να πιστοποιούν την ιδιαίτερη δυναμική του ΧΑ. ¶λλωστε προς υποστήριξη του τελευταίου συνηγορεί και η αύξηση της συμμετοχής των ξένων επενδυτών το Μάρτιο βάσει των επίσημων στοιχείων του ΚΑΑ.

»Η επικείμενη αργία του Πάσχα των Καθολικών, αλλά και η επικείμενη αργία του Πάσχα των Ορθοδόξων εκτιμούμε ότι μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της καθαρής συναλλακτικής δραστηριότητας, καθιστώντας δύσκολη των εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την εντελώς βραχυπρόθεσμη κίνηση του ΓΔ.

»Για τη σημερινή συνεδρίαση, ως πιθανότερο σενάριο προκρίνουμε την υποχώρηση του ΓΔ σε χαμηλότερα επίπεδα, με την ανάκαμψη ή μη της ζήτησης σε τράπεζες και τηλεπικοινωνίες να καθορίζει το εύρος της κίνησης. Από τεχνικής απόψεως, η στήριξη για το FTSE/ASE-20 οριοθετείται στις 2,260 μονάδες, ενώ η περιοχή αντίστασης μεταξύ των 2.291 και 2.301 μονάδων».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα