Μειώθηκε τον Μάρτιο η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης

Εξ αιτίας των δυσμενών καιρικών που επικράτησαν
Πέμπτη, 13 Απριλίου 2006 10:13

ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ επιβάτες εξυπηρέτησε το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης, Fraport AG, τρίτο πιο δραστήριο αεροδρόμιο της Ευρώπης τον Μάρτιο, μετά τις καταιγίδες τον χειμώνα που οδήγησαν σε εκατοντάδες ματαιώσεις πτήσεων.

Το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης, εξυπηρέτησε 4,08 εκατ. επιβάτες τον περασμένο μήνα, 2,4% λιγότερους σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Fraport. Οι μεταφορές εμπορευμάτων στο αεροδρόμιο, το πιο δραστήριο της Ευρώπης σε αυτόν τον τομέα, αυξήθηκαν 14%, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 184,4 μετρικών τόνων.

Το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης, που ακολουθεί το Heathrow του Λονδίνου και το Charles de Gaulle στο Παρίσι, σε αριθμό επιβατών, εκτιμά ότι η επιβατική κίνηση θα αυξηθεί 2% φέτος, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και τον αριθμό επιβατών ρεκόρ, ύψους 52,2 εκατομμυρίων.

Η επιβατική κίνηση μειώθηκε επίσης τον Μάρτιο, καθώς ο εορτασμός του Πάσχα των Καθολικών, που συνήθως αυξάνει τον τουρισμό, είναι φέτος Απρίλιο και όχι Μάρτιο, σύμφωνα με την Fraport. «Τον Απρίλιο θα ανακάμψει σαφώς η επιβατική κίνηση», επεσήμανε η εταιρεία.

Οι αριθμοί των επιβατών και στα έξι αεροδρόμια που διαχειρίζεται διεθνώς η Fraport, υποχώρησε 9,7%, στα 5,39 εκατ. επιβάτες τον περασμένο μήνα, καθώς ο διεθνής αερολιμένας Antalya της εταιρείας στην Τουρκία, αντιμετώπισε μεγαλύτερο ανταγωνισμό μετά την έναρξη της λειτουργίας και δεύτερου σταθμού.

Η BAA, διαχειρίστρια του αεροδρομίου Heathrow του Λονδίνου και η μεγαλύτερη στον κόσμο, είπε αυτήν την εβδομάδα ότι η επιβατική κίνηση στη Βρετανία μειώθηκε 1,3% τον Μάρτιο. Το Heathrow και τα άλλα έξι αεροδρόμια της εταιρείας στη χώρα, εξυπηρέτησαν 11,4 εκατ. επιβάτες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα