Ευρωπαϊκές μετοχές: Οι τεχνολογικές «οδηγός» στην ανάκαμψη

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 14:54
UPD:14:55
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τον κλάδο τεχνολογίας και δη τις εταιρείες κατασκευής μικροεπεξεργαστών να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι επενδυτές βρίσκονται πάντως και εν αναμονή των όσων θα πει ο Μάριο Ντράγι για τις προοπτικές της οικονομίας, αλλά και τα επόμενα βήματα στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής.  

Στη βελτίωση του κλίματος, που επηρεάζεται από τα αλλεπάλληλα καμπανάκια για την παγκόσμια οικονομία, συνέβαλαν μεταξύ άλλων τα απροσδόκητα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα της STMicroelectronics. Η εταιρεία είδε τη μετοχή της να κάνει άλμα 7%, παρά το γεγονός ότι προέβλεψε πτώση των πωλήσεων για το τρέχον τρίμηνο.  Οι επενδυτές προτίμησαν να εστιάσουν στα στοιχεία για την διεύρυνση του περιθωρίου κέρδους κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018. 

Με «οδηγό» την STMicroelectronics ο κλάδος τεχνολογίας στον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600, παρουσιάζει άνοδο 1,8%. Στον αντίποδα υπό πίεση βρίσκεται εκείνος του φαρμάκου. Έτσι ο Stoxx 600 ενισχύεται στις 14:45 ώρα Ελλάδος κατά 0,4%. Ο γερμανικός DAX παρουσιάζει άνοδο 0,6%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται σχεδόν 0,8%, ενώ στο +1,1% είναι ο ιταλικός FTSE MIB.

Ο βρετανικός FTSE 100 αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες, με τους επενδυτές να είναι αμήχανοι μπροστά στις εξελίξεις, που συνδέονται με το Brexit. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα