Reliance Petroleum: Πούλησε μετοχές 1,9 δισ. δολ. μέσα σε 10 λεπτά

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2006 11:25

ΜΕΣΑ σε 10 λεπτά πούλησε τις μετοχές της, αξίας 1,9 δισ. δολ. η Reliance Petroleum Ltd. κατά τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή φέτος στην Ινδία.

Οι μετοχές του σκέλους Reliance Industries Ltd., της εταιρείας, τη μεγαλύτερης μη κρατικής εταιρείας πουλήθηκαν στην κλίμακα τιμής από 62 έως 57 ρουπίες η μία. Οι επενδυτές προσέφεραν 4,62 φορές το ύψος των διαθέσιμων μετοχών προς το ευρύ κοινό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στο Web site του Χρηματιστηρίου στο Μουμπάϊ.

Η Reliance Petroleum, που πουλά 900 εκατ. μετοχές στη μητρικής της και 450 εκατ. μετοχές στο ευρύ κοινό, αντλεί κεφάλαια για τη δημιουργία νέου διυλιστηρίου με στόχο την κάλυψη της ζήτησης για καύσιμα στη χώρα. Χθες, η Chevron Corp., η πέμπτη σε μέγεθος μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαιοειδών στον κόσμο, συμφώνησε να αγοράσει μερίδιο 5% στην Reliance Petroleum αντί του ποσού των 300 εκατ. δολ., κάτι το οποίο ενδέχεται να ώθησε την πώληση μετοχών.

Η Chevron έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το μερίδιό της στην Reliance Petroleum στο 29%, σύμφωνα με χθεσινή της ανακοίνωση. Μετά την πώληση μετοχών, η Reliance Industries θα κατέχει το 80% της Reliance Petroleum.

Η προσφορά λήγει στις 21 Απριλίου. Οι επενδυτές μπορεί να προσφέρουν τιμή στο ανώτατο της κλίμακας για τις μετοχές της Reliance Petroleum σύμφωνα με οκτώ αναλυτές και επενδυτές σε έρευνα που έκανε το Bloomberg News.

Oι μετοχές της Reliance Industries, σημείωσαν άνοδο 22,35 ρουπίες, ποσοστό 2,7%, φθάνοντας στις 850,9 ρουπίες η μία μετά την είδηση ότι η Chevron εξαγόρασε μερίδιο στο σκέλος διΰλισης της εταιρεία. Ο δείκτης Sensex στο Χρηματιστήριο του Μουμπάϊ, υποχώρησε 1,5%, φθάνοντας στιας 11.185,96 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα