InBev: 1,2 δισ. δολ. για αύξηση του μεριδίου της στην Quinsa

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2006 11:41

ΠΟΣΟΝ περίπου 1,2 δισ. δολ., για το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών της που δεν κατέχει, συμφώνησε να καταβάλει στην Quilmes Industrial SA, η InBev NV, η παραγωγός της μπύρας Stella Artois, αποκτώντας μεγαλύτερο κομμάτι στα έσοδα που πραγματοποιεί η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής μπύρας στην Αργεντινή.

Η InBev θα αυξήσει το μερίδιό της στην Quinsa – όπως είναι γνωστή η εταιρεία – στο περίπου 91%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Βέλγιο, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η InBev αγοράζει το μερίδιο από την Beverages Associates Corp.

Η παραγωγός της μπύρας Beck's και Brahma, επεκτείνεται στο εξωτερικό, καθώς οι καταναλωτές στη Δυτική Ευρώπη πίνουν λιγότερη μπύρα. Η InBev έγινε η μεγαλύτερη ζυθοποιΐα στον κόσμο από πλευράς όγκου πωλήσεων, μετά την εξαγορά της ΑmBev, αντί του ποσού των 11,2 δισ. δολαρίων. Αυτή η εξαγορά της εταιρείας, που εδρεύει στο Σάο Πάολο, βοήθησε την InBev να πραγματοποιήσει 7,5% περισσότερες πωλήσεις στην Λατινική Αμερική πέρυσι.

Η InBev θα ενσωματώσει πλήρως την Quinsa, όταν ολοκληρώσει την εξαγορά, ενώ αναλογικά θα συμπεριλάβει και τα αποτελέσματα της Quinsa από το 2004, όταν δημιουργήθηκε η InBev. Η Quinsa είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής μπύρας στη Βολιβία, την Παραγουάη και την Ουρουγουάη και έχει παρουσία και στη Χιλή.

Οι μετοχές της InBev υποχώρησαν 25 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 37,95 ευρώ η μία στις 9:35 π.μ. στις Βρυξέλλες. Η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται σε περίπου 23 δισ. ευρώ (28 δισ. δολ.).

Η InBev πραγματοποιεί την εξαγορά μέσω της AmBev.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα