General Electric: Αύξηση των κερδών το α' τρίμηνο

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2006 13:53

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 14% σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας στον κόσμο, General Electric Co., αποτέλεσμα της ζήτησης για τουρμπίνες ηλεκτρικής ενεργείας και για κινητήρες αεροσκαφών, σε συνδυασμό με τη ζήτηση παροχής υπηρεσιών προσωπικής φροντίδας και οικονομικών προϊόντων για τους καταναλωτές.

Τα κέρδη αυξήθηκαν στα 4,04 δισ. δολ. ή 39 σεντς ανά μετοχή από 3,56 δισ. δολ. ή 33 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Κατά μέσον όρο 18 οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial προέβλεπαν ότι τα κέρδη της εταιρείας θα ήταν 39 σεντς ανά μετοχή. Τα έσοδα αναρριχήθηκαν 10%, φθάνοντας στα 37,8 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της GE υποχώρησαν λιγότερο του 1% το πρώτο τρίμηνο του έτους, περίοδο κατά την οποία ο δείκτης Standard & Poor's 500 σημείωσε άνοδο 3,7%. Οι μετοχές της εταιρείας χθες σημείωσαν άνοδο 41 σεντς, φθάνοντας στα 34,46 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης (NYSE).

Η χρηματιστηριακή αξία της General Electric είναι η δεύτερη σε ύψος μετά την αντίστοιχη της Exxon Mobil Corp.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα