Σε Ajet Aviation Ltd. μετονομάστηκε η Helios

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2006 14:01

Σε Ajet Aviation Ltd. μετονομάστηκε η αεροπορική εταιρεία Helios, αεροσκάφος της οποίας συνετρίβη τον περασμένο Αύγουστο στο Γραμματικό Αττικής, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 120 άνθρωποι.

Τη μετονομασία της εταιρείας επιβεβαίωσε ο υπουργός Συγκοινωνιών της Κύπρου, Χάρης Θράσου, ο οποίος, σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», δήλωσε ότι η απόφαση από τον Έφορο Εταιρειών για την μετονομασία ελήφθη την περασμένη Τρίτη με βάση γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα.

Ωστόσο, ο υπουργός Συγκοινωνιών διευκρίνισε ότι οι κωδικοί των πτήσεων ανήκουν στην εταιρεία Helios και ότι η Ajet Aviation δεν έχει υποβάλει μέχρι στιγμής αίτηση για εξασφάλιση άδειας αερομεταφορέα.

Ο κ. Θράσου πρόσθεσε ότι έχει ζητηθεί γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, για να ξεκαθαρίσει κατά πόσον η αλλαγή ονόματος συνεπάγεται και τη διατήρηση της άδειας αερομεταφορέα που κατέχει η Helios.

H αλλαγή της ονομασίας της εταιρείας προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συγγενών των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας του περασμένου Αυγούστου στο Γραμματικό. Ο πρόεδρος της επιτροπής Νικόλας Γιασουμής κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και «να μην σπεύδουν να προβαίνουν σε ενέργειες, επειδή φοβούνται τα αποτελέσματα του πορίσματος για την αεροπορική τραγωδία».

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα