Συνέδριο της ΚΕΚΔΕ για τις θαλάσσιες συγκοινωνίες

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2006 20:38
UPD:20:41

Συνέδριο συνδιοργανώνουν η ΚΕΔΚΕ, η ΤΕΔΚ Ν. Κυκλάδων, και ο Δήμος Ερμούπολης την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Απριλίου, στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολης, στη Σύρο, με θέμα:

«Οι μεταφορές, γραμμή ζωής για τα νησιά, η τοπική αυτοδιοίκηση πρωταγωνιστής για μια βιώσιμη ανάπτυξη».

Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί, εκτός των δημάρχων, οι συναρμόδιοι υπουργοί, βουλευτές και νομάρχες των νησιωτικών περιοχών, εκπρόσωποι της Ενωσης Εφοπλιστών και της ΠΝΟ.

Οι εργασίες του συνεδρίου στηρίζονται σε ειδική μελέτη που εκπόνησε Επιστημονική Επιτροπή του ΙΤΑ, η οποία απαρτίζεται από ομάδα μελών Δ.Ε.Π. των Πανεπιστημίων Πειραιά και Αιγαίου.

Σύμφωνα με την εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής του ΙΤΑ, απαιτείται:

- Οργάνωση ενός ενιαίου κέντρου λήψης αποφάσεων, με ισχυρή συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης με αποκλειστική αρμοδιότητα να οργανώνει, σχεδιάζει, προγραμματίζει, συντονίζει, εποπτεύει και ελέγχει τη διεξαγωγή του συγκοινωνιακού έργου όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς, θαλάσσιων και αεροπορικών, στο νησιωτικό χώρο.

- Σύσταση, με πρωτοβουλία του δημοσίου, ενός εξειδικευμένου οργανισμού παροχής ακτοπλοϊκών υπηρεσιών στις άγονες γραμμές, που θα χειρίζεται δημόσιους πόρους και μέσα, με στόχο την υλοποίηση του σχεδιασμού του κεντρικού φορέα.

- Δημιουργία ενός «Παρατηρητηρίου» που θα καταγράφει συστηματικά τα δεδομένα που σχετίζονται με το σύστημα μεταφορών, τις προσφερόμενες υπηρεσίες, τις ελλείψεις που παρατηρούνται και θα έχει γενικά την ευθύνη παρακολούθησης και αξιολόγησης των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά των νησιωτικών μεταφορών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα