Ν. Κορέα: Μεγαλύτερη του 5% η οικονομική ανάπτυξη

Παρασκευή, 14 Απριλίου 2006 10:56

ΜΕ ΡΥΘΜΟ μεγαλύτερο του 5% θα αναπτυχθεί φέτος η οικονομία της Ν. Κορέας, παρά την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της χώρας, Kwon Tae Shin.

«Από το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, έχουμε βασικά στοιχεία που δείχνουν πορεία ανάπτυξης», ανέφερε ο Kwon, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Σεούλ, συμπληρώνοντας: «Η ιδιωτική κατανάλωση επανέρχεται και προβλέπω ότι η οικονομική ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο θα υπερβεί το 6%, έναντι 5% για το σύνολο του έτους».

Η κυβέρνηση βασίζεται στην αύξηση των καταναλωτικών δαπανών και των εξαγωγών, για την ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη μέσα σε τέσσερα χρόνια. Ο Kwon είπε ότι δεν περιμένει να συνεχιστεί η αύξηση των τιμών πετρελαίου σημαντικά, παρά το γεγονός ότι τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου στο Τόκυο, αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Το πετρέλαιο για παράδοση Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο έως 620 γιέν, ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στα 49.040 γιέν το χιλιόλιτρο (65,73 δολ. το βαρέλι) στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Τόκυο, τη μεγαλύτερη αγορά ενεργείας της Ασίας.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη στη Ν. Κορέα είναι θετικά. Οι επιχειρηματίες έγιναν πιο αισιόδοξοι και οι εξαγωγές αυξήθηκαν 13% τον Μάρτιο, ενώ οι πωλήσεις των πολυκαταστημάτων σημείωσαν αύξηση για 14ο μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα