Επιτροπή θα εξετάσει την πρόταση των εργαζομένων για τη ΒΦΛ

Παρασκευή, 14 Απριλίου 2006 16:55

Τη συγκρότηση νέας επιτροπής η οποία θα κρίνει την πρόταση βιωσιμότητας που θα καταθέσουν οι εργαζόμενοι για το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης, μετά από σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης με αντιπροσωπεία των εργαζομένων, παρουσία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Το νέο όργανο θα είναι «υπερκείμενο» της μικτής επιτροπής διαβούλευσης και, όπως επεσήμανε ο υπουργός, «θα καταλήξει στην ορθολογική εκείνη θέση, που θα επιτρέψει τη διασφάλιση των περισσοτέρων θέσεων εργασίας στη Θεσσαλονίκη, σε συνδυασμό με το υψηλότερο δυνατό επίπεδο παραγωγικού ιστού στην πόλη». Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση του οργάνου, ο κ.Τσιτουρίδης τόνισε ότι θα προκύψει με συμφωνία της εργοδοσίας και των εργαζόμενων.

«Στόχος μας είναι να καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα, το οποίο χωρίς ζημιές ή και με κέρδη θα δίνει προοπτική στις θέσεις εργασίας. Είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε ως κυβέρνηση ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια διαβούλευσης», τόνισε ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων Γιώργος Μιχαηλίδης δήλωσε πλήρως ικανοποιημένος από την ανακοίνωση του υπουργού, κυρίως σε ό,τι αφορά -όπως είπε- «τη δέσμευσή του ότι εάν η πρόταση των εργαζομένων δίνει προοπτικές βιωσιμότητας, η κυβέρνηση θα επιβάλει στον εργοδότη την επαναλειτουργία με όρους που θα εξασφαλίζουν διαχρονικά την κερδοφορία».

Ο κ. Μιχαηλίδης ζήτησε ακόμη από τον κ. Τσιτουρίδη να μεσολαβήσει, ώστε μέσα στο διήμερο που θα βρίσκεται ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, να δεχτεί μια αντιπροσωπεία των εργαζομένων «για δέκα λεπτά, ώστε να τον ενημερώσουν από κοντά για τις εξελίξεις».

Οι εργαζόμενοι προσέρχονται σε διάλογο με τη διοίκηση για τρίτη φορά τη Μεγάλη Δευτέρα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου και θα καταθέσουν την πρότασή τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα