Βράβευση ελληνικού ελαιόλαδου

Παρασκευή, 14 Απριλίου 2006 17:11

Το βραβείο εξαιρετικής γεύσης (Superior Taste Award) απέσπασε το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο SPARTA, προϊόν της εταιρείας Ελληνικά Εκλεκτά Ελαια Α.Ε, (HFO - Hellenic Fine Oils), από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας (Ιnternational Taste & Quality Institute) σε διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Το Ινστιτούτο, στο οποίο συμμετέχουν τα οκτώ διασημότερα ευρωπαϊκά ιδρύματα γαστρονομίας και η Διεθνής Ενωση Sommellerie, είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός, που έχει ως έργο του την αξιολόγηση τροφίμων και ποτών.

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SPARTA είναι προϊόν πρώτης ψυχρής πίεσης ελιών, που προέρχονται από ορεινούς ελαιώνες της νότιας Πελοποννήσου, χωρίς καμία άλλη επεξεργασία εκτός του φιλτραρίσματος. Η οξύτητα του είναι μικρότερη του 0,8%. Η εταιρεία Ελληνικά Εκλεκτά Ελαια με εγκαταστάσεις στο Καλαμάκι Κορίνθου δραστηριοποιείται σε πολλές αγορές της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα