«Πάρτι» στο κλείσιμο της εβδομάδας για τις διεθνείς αγορές

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 19:33
UPD:19:45
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Με σημαντικά κέρδη αποχαιρετούν την εβδομάδα οι σημαντικότερες διεθνείς αγορές, λαμβάνοντας ώθηση από την αισιοδοξία ότι η εμπορική σύγκρουση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας μπορεί να λήξει.

Η αισιοδοξία γύρω από τις διαβουλεύσεις ΗΠΑ – Κίνας πηγάζει από τις πληροφορίες ότι στο τραπέζι βρίσκεται η άρση αμερικανικών δασμών, αλλά και τις αναφορές που θέλουν το Πεκίνο να αυξάνει τις εισαγωγές του από τις ΗΠΑ. Ώθηση δίνουν και τα στοιχεία για την αμερικανική παραγωγή, η οποία καταγράφει τη μεγαλύτερή της άνοδο το τελευταίο δεκάμηνο.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται αυτήν την ώρα (19.25) κατά 1,5%, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει κέρδη 1,4%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,5%.

Στο υψηλότερο τους επίπεδο από τις αρχές Δεκεμβρίου κινήθηκαν στο μεταξύ οι ευρωπαϊκές μετοχές. Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 2%, με τον γερμανικό DAX να πραγματοποιεί άλμα 2,6% και τον γαλλικό CAC 40 να σημειώνει άνοδο 1,7%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, κέρδη 1,2% κατέγραψε ο ιταλικός FTSE MIB, με τον ισπανικό IBEX 35 να ενισχύεται κατά 1,8%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 1,8%.

Στην Αθήνα, μετά από μία συνεδρίαση με εναλλαγές προσήμων, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τελικά με οριακά κέρδη 0,07%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα