ΓΣΕΕ για ΠΑΜΕ: Κάποιοι έχουν επιλέξει την δημιουργία κομματικού συνδικάτου

Παρασκευή, 14 Απριλίου 2006 20:16

Το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ προκηρύσσει 24 ωρη γενική απεργία για την Πρωτομαγιά και απεργιακή κινητοποίηση στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες σε χρόνο που ορίσει η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ με βασικό αίτημα την υπεράσπιση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων» και καλεί τις ομοσπονδίες - μέλη της ΓΣΕΕ να προχωρήσουν στη διεκδίκηση κλαδικών συμβάσεων που θα επιβάλουν αυξήσεις, ευρύτερες από αυτές που κατακτήθηκαν με την εθνική σύμβαση.

Το Γενικό Συμβούλιο αφού υπογραμμίζει την ανάγκη ενότητας των συνδικάτων κάνει για πρώτη φορά ρητή αναφορά στις θέσεις του ΠΑΜΕ σημειώνοντας ότι «όχι μόνο δεν είναι σε συντεταγμένη κατεύθυνση υπέρ των συνδικάτων αλλά αντιθέτως λοιδορούν, ή βρίζουν και κυρίως διασπούν τα συνδικάτα. Αν κάποιοι έχουν επιλέξει την ηρωική έξοδο και την δημιουργία κομματικού συνδικάτου ας προχωρήσουν στην οργανωτική διάσπαση. Δεν συμφωνούμε, όμως, είναι δικαίωμα τους και θα κριθεί από την ανταπόκριση που θα συναντήσει στον κόσμο. Οφείλουν όμως να δείξουν στοιχειώδη σεβασμό στους κανόνες που διέπουν την δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων και την ενιαία έκφραση και δράση»

Ο Γιώργος Μαυρίκος, εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, ανταπάντησε σημειώνοντας ότι στις αντιπαραθέσεις κρίνονται στρατηγικές και πολιτικές και όχι πρόσωπα και απευθυνόμενος προς την πλειοψηφία προειδοποίησε ότι δημοκρατικός συγκεντρωτισμός στα συνδικάτα δεν μπορεί να επιβληθεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα