Citigroup: 4% υψηλότερα κέρδη το α' τρίμηνο

Δευτέρα, 17 Απριλίου 2006 13:31

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ από ότι αναμενόταν κέρδη, σε ποσοστό 3,6%, εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο, ο μεγαλύτερος χρηματοοικονομικός όμιλος στον κόσμο από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, Citigroup Inc., αποτέλεσμα των εσόδων ρεκόρ από την επενδυτική τραπεζική.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 5,64 δισ. δολ. ή 1,12 δολ. ανά μετοχή από 5,44 δισ. δολ. ή 1,04 δολ. ανά μετοχή που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Citigroup. Τα έσοδά της αυξήθηκαν στα 22,2 δισ. δολάρια.

Το σκέλος των μετοχών της Citigroup το μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη τράπεζα, με την βοήθεια του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της τράπεζας, Charles Prince, εμφάνισε έβδομη συνεχόμενη τριμηνιαία αύξηση των κερδών, καθώς βραχυπρόθεσμα, η αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, περιόρισε τα κέρδη από οποιοδήποτε άλλο σκέλος της τράπεζας. Οι χρηματιστηριακοί οίκοι της Wall Street, όπως η Goldman Sachs Group Inc. και η Citigroup, ευνοούνται από τις συγχωνεύσεις μέσα στο έτος και τις εξαγορές, τις μεγαλύτερες από το 2000, σε συνδυασμό με την άνοδο των μετοχών και των τιμών των προϊόντων φυσικής παραγωγής.

Η Citigroup, η πρώτη μεγάλη αμερικανική τράπεζα που ανακοινώνει αποτελέσματα για το τρίμηνο, προβλεπόταν να εμφανίσει κέρδη 5,19 δισ. δολ. ή 1,02 δολ. ανά μετοχή, σε έσοδα 23,2 δισ. δολ., σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial.

Πέρυσι ο Prince, 56 ετών, πούλησε το σκέλος των ασφαλειών και των αμοιβαίων κεφαλαίων της τράπεζας, καθώς αυτά δεν κατάφεραν να επιτύχουν τους στόχους της τράπεζας σε αποδόσεις. Εξαιρουμένων αυτών των δραστηριοτήτων, τα κέρδη της Citigroup το πρώτο τρίμηνο του έτους θα ήταν 5,12 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της Citigroup υποχώρησαν 2,7% το πρώτο τρίμηνο, περίοδο κατά την οποία οι 24 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη

Philadelphia KBW Bank, σημείωσαν άνοδο 2,3%. Στις 13 Απριλίου, οι μετοχές της Citigroup, σημείωσαν άνοδο 45 σεντς, φθάνοντας στα 48,05 δολ. η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα