ΕΦΕΤ: Κατάσχεση 2.085 κιλών ακατάλληλων κρεάτων

Δευτέρα, 17 Απριλίου 2006 14:48

Στην κατάσχεση 2.085 κιλών κρεάτων, μη ασφαλών για ανθρώπινη κατανάλωση προχώρησαν οι ελεγκτές του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Στο πλαίσιο ελέγχου που πραγματοποίησε η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του Φορέα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κρεάτων μη ασφαλών για ανθρώπινη κατανάλωση σε δύο επιχειρήσεις, οι οποίες θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα και θα επιβληθούν διοικητικές κυρώσεις από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΕΤ.

Συγκεκριμένα, στην εγκατάσταση «Σίτισις», Α. Λογοθέτη Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε., Χονδρικό Εμπόριο Κρέατος, που βρίσκεται στην οδό Σπ. Μελά & Βουλγαροκτόνου στην Μεταμόρφωση Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: α) 350 κιλά κατεψυγμένα μπιφτέκια μόσχου β) 160 κιλά κατεψυγμένο κρέας αμνών Ν. Ζηλανδίας τεμαχισμένο σε πλήρη απόψυξη, που δηλωνόταν ως νωπό, χωρίς να αναφέρεται η χώρα προέλευσης γ) 90 κιλά κατεψυγμένο κρέας μόσχου σε ναϋλον περιέκτες χωρίς ενδείξεις δ) 50 κιλά κατεψυγμένοι γύροι χοίρου ε) 80 κιλά κατεψυγμένος κιμάς μόσχου σε ναϋλον περιέκτες στ) 20 κιλά νωπές φτερούγες κοτόπουλου σε κατάψυξη ζ) δέκα κιλά κατεψυγμένο φιλέτο κοτόπουλο σε πλήρη απόψυξη χωρίς ενδείξεις.

Οι ανωτέρω ποσότητες (συνολικά 760 κιλά) κατασχέθηκαν διότι, εκτός των άλλων παραβάσεων, είχαν επεξεργαστεί και συντηρούντο στην εν λόγω εγκατάσταση, η οποία δεν είχε την προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια λειτουργίας. Επίσης, από έλεγχο τιμολογίων διαπιστώθηκε ότι η παραπάνω επιχείρηση διακινούσε καταψυγμένο μπούτι κοτόπουλου, φιλέτο μόσχου και κιμά ως νωπά.

Παράλληλα, στην εγκατάσταση Πινάς Ευ.Χρυσόστομος, Χονδρικό Εμπόριο Κρέατος, που βρίσκεται στην οδό Αναξαγόρα 34Β στη Ν. Φιλαδέλφεια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: α) 600 κιλά κατεψυγμένο φιλέτο και σουβλάκια κοτόπουλο δικής του παρασκευής με ημερομηνίες λήξης από 10/2/06 έως και 30/3/06 β) 420 κιλά κατεψυγμένο φιλέτο και σουβλάκια κοτόπουλο με ημερομηνίες λήξης από 15/4/06 έως και 30/9/06 γ) 155 κιλά κατεψυγμένοι χοιρινοί γύροι δ) 150 κιλά νωπό κρέας χοίρου άνευ οστών, άνευ δέρματος δικής του παρασκευής. Οι ανωτέρω ποσότητες (συνολικά 1,325 κιλά) κατασχέθηκαν διότι, εκτός των άλλων παραβάσεων, είχαν επεξεργαστεί και συντηρούντο στην εν λόγω εγκατάσταση, η οποία δεν είχε την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας και ως εκ τούτου στερούντο της υγειονομικής επισήμανσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα