Druckfarben: Επενδυτικό πρόγραμμα 11 εκατ. ευρώ

Δευτέρα, 17 Απριλίου 2006 16:06

Στην ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά των Βαλκανίων αλλά και σε νέες αγορές όπου πρόσφατα απέκτησε παρουσία (Αίγυπτος και Τουρκία), με έμφαση στην αγορά των χρωμάτων, δίνει η Druckfarben Hellas. Ταυτόχρονα σχεδιάζει την ενίσχυση της παρουσίας της και στην ελληνική αγορά.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Καραβασίλης, στόχος της εταιρείας είναι να αποκτήσει μέχρι το 2010 μερίδιο αγοράς περίπου 8% στην αγορά οικοδομικών χρωμάτων στα Βαλκάνια (πλην Ελλάδος), από 1% που διαθέτει σήμερα. Το μέγεθος της αγοράς των Βαλκανιών υπολογίζεται σε 250.000 τόνους αξίας 300 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Καραβασίλης, αυτό θα επιτευχθεί με την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος ύψους 11 εκατ. ευρώ, που προβλέπει μεταξύ άλλων την ολοκλήρωση νέας σύγχρονης εργοστασιακής μονάδας στο Ασπρόπυργο, η οποία θα καλύψει τις ανάγκες και των βαλκανικών χωρών, καθώς και της ολοκλήρωσης του νέου εργοστασίου της στην Ρουμανία, στο Βουκουρέστι.

Στον κλάδο των μελανιών η εταιρεία στοχεύει σε αύξηση των εξαγωγών εύκαμπτης συσκευασίας στη Δυτική Ευρώπη και στο άνοιγμα νέων αγορών (Αίγυπτος και Τουρκία) σε συνεργασία με τον στρατηγικό της εταίρο, τον γερμανικό πολυεθνικό όμιλο Huber Gruppe, που κατέχει το 10% περίπου στην Druckfarben Hellas. Στον κλάδο των μελανιών η εταιρεία στοχεύει επίσης στην ένταξη του εργοστασίου μελανιών της Χαλκίδας στην παραγωγική δυναμικότητα του Huber Group, καθώς και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Η εταιρία δίνει έμφαση στην ανάπτυξη της Επιχειρηματικής Λέσχης Kraft, που έχει δημιουργήσει για την ανάπτυξη των εργασιών της στο τομέα των χρωμάτων. Η εταιρία εκτιμά ότι τα κέρδη και τα έσοδα της την επόμενη τριετία θα αυξηθούν με ρυθμούς 15% σε ετήσια βάση. Το 2005 έκλεισε με κέρδη μετά από φόρους σε ενοποιημένη βάση 2,94 εκατ. ευρώ (αύξηση 28,3% σε σχέση με 2004).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα