Τάσεις σταθεροποίησης στο Χ.Α.

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 15:35
UPD:15:50
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Μετά την πτώση των δύο προηγούμενων συνεδριάσων, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει σήμερα εν πολλοίς σταθερός, κοντά στις 623 μονάδες. 

Στις 15:25 ώρα Ελλάδος ο δείκτης παρουσιάζει οριακή άνοδο, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται κοντά στα 24 εκατ. ευρώ. Το πρωί είχε υποχωρήσει έως και τις 618 μονάδες, αλλά στη συνέχεια οι απώλειες εξανεμίστηκαν. 

Οι πιέσεις στις τράπεζες περιορίζονται, με τον κλαδικό δείκτη να καταγράφει πτώση 0,4% στη σημερινή συνεδρίαση, ύστερα από βουτιά άνω του 4% και στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις. 

Οι επενδυτές εξακολουθούν να έχουν στραμμένο το βλέμμα στις πολιτικές εξελίξεις, με το βασικό ερώτημα να είναι εάν και πότε θα έρθουν οι πρόωρες εκλογές. 

H εικόνα στην Ευρώπη 

Tάσεις σταθεροποίησης έχουμε ευρύτερα στην Ευρώπη, όπου τα βλέμματα είναι στραμμένα στη βρετανική πολιτική σκηνή. Με εξαίρεση τον FTSE 100 στο Λονδίνο, που καταγράφει πτώση 0,6%, εξαιτίας κυρίως των πιέσεων, που ασκεί η ανατίμηση της στερλίνας στις εξαγωγικές επιχειρήσεις, στις άλλες μεγάλες αγορές έχουμε θετικά πρόσημα. Οριακή η άνοδος για τον DAX στη Φραγκφούρτη, στο +0,2% ο CAC 40 στο Παρίσι, ενώ κέρδη 0,8% παρουσιάζει ο FTSE MIB στο Μιλάνο. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα