Alstom: Απόκτηση μεριδίου ελέγχου στην κινεζική Wuhan Boiler

Τρίτη, 18 Απριλίου 2006 09:18

ΣΧΕΔΙΑ να καταβάλει 329 εκατ. γιουάν (41 εκατ. δολ.) για την απόκτηση του ελέγχου της Wuhan Boiler Co. στην Κίνα, με στόχο την επέκτασή της στη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο, κάνει η Alstom SA, η οποία έχει κατασκευάσει εργοστάσια ηλεκτρικής ενεργείας για την παραγωγή του 1/5 του ηλεκτρισμού παγκοσμίως.

Η Alstom China Investment Co. θα αγοράσει 151,47 εκατ. μη διαπραγματεύσιμες μετοχές ή μερίδιο 51% στην Wuhan Boiler, από την μητρική της, Wuhan Boiler Group, σύμφωνα με ανακοίνωση της κινεζικής εταιρείας σήμερα προς το Χρηματιστήριο. Η εξαγορά, τελεί υπό την έγκριση της κινεζικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την Wuhan Boiler.

Η Alstom με έδρα το Παρίσι, αξιοποιεί το πλεονέκτημα μιας κίνησης της Κίνας να επιτρέψει σε ξένους επενδυτές να αγοράσουν στρατηγικά μερίδια σε κρατικές εταιρείες. Η Κίνα, η μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ηλεκτρικής ενεργείας μετά τις ΗΠΑ στον κόσμο, ενδέχεται να χρησιμοποιήσει 11% περισσότερο ηλεκτρισμό φέτος, καθώς η οικονομική ανάπτυξη, ωθεί ανοδικά της ζήτηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση Συμβουλίου Ηλεκτρισμού στη 1 Νοεμβρίου. Η οικονομία της Κίνας, αναπτύχθηκε 10,2% το πρώτο τρίμηνο της χώρας, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της, Hu Jintao, στις 16 Απριλίου.

Η Alstom θα διατηρήσει το μερίδιο για τουλάχιστον τρία χρόνια, σύμφωνα με την Wuhan Boiler.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα