Jumbo: Η εορταστική περίοδος στήριξε τις πωλήσεις- δυναμικές επιδόσεις στη Ρουμανία

Ανοίγει νέο κατάστημα στη Βόρεια Ελλάδα έως τον Ιούνιο
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 10:26
UPD:10:27
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

H εορταστική περίοδος έδωσε την αναμενόμενη ώθηση στις πωλήσεις εξαμήνου του ομίλου Jumbo. Η αύξηση ήταν βραδύτερη σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ πιο δυναμικές ήταν οι επιδόσεις σε Βουλγαρία και Ρουμανία. 

Το πρώτο εξάμηνο της χρήσης 2018/2019, που έληξε τον Δεκέμβριο, ο συνολικός κύκλος εργασιών του ομίλου αυξήθηκε κατά 7,6% στα 476,7 εκατομμύρια ευρώ (από 442,9 εκατομμύρια ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα). Συνολικά οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής (χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές), σημείωσαν αύξηση 2,9%, με τις πωλήσεις των καταστημάτων στην Ελλάδα να είναι αυξημένες κατά 1%.

Οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο αυξήθηκαν κατά 2%, ενώ εκείνες στη Ρουμανία κατά 9%. Στη Ρουμανία έκαναν Ρουμανία έκαναν άλμα 30%, καθώς από τον Ιούλιο του 2018 ξεκίνησαν τη λειτουργία τους δύο νέα καταστήματα στη συγκεκριμένη αγορά.

Το δίκτυο καταστημάτων JUMBO σήμερα αριθμεί 77 καταστήματα. Από αυτά τα 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 12 στη Ρουμανία ενώ ο όμιλος διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-jumbo.gr. Μέσω συνεργασιών, έχει επίσης παρουσία με καταστήματα που φέρουν το σήμα της JUMBO, σε 5 χώρες (ΠΓΔΜ, Αλβανία, Κόσσοβο, Σερβία και Βοσνία). Τον Απρίλιο του 2019 αναμένεται να λειτουργήσει ένα ακόμα ιδιόκτητο κατάστημα στην πόλη Braila της Ρουμανίας (12.000 τ.μ περίπου) ενώ μέχρι τον Ιούνιο του 2019 έχει προγραμματιστεί η λειτουργία ενός ακόμα καταστήματος στην Βόρεια Ελλάδα.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα