ΠΑΣΟΚ: Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στον τομέα της ζάχαρης

Τρίτη, 18 Απριλίου 2006 13:12

Για έλλειψη σαφούς σχεδίου όσον αφορά την προοπτική του τομέα της ζάχαρης γενικότερα, αλλά και για την προοπτική των εργαζομένων και της βιομηχανίας ζάχαρης στην χώρα μας, επέκρινε την κυβέρνηση η γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μετά την συνάντησή της με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στη βιομηχανία .

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου είπε ότι η κυβέρνηση απέφυγε να διαπραγματευτεί ουσιαστικά όταν το θέμα αυτό συζητήθηκε στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ, ενώ «άλλες χώρες μπόρεσαν να εξασφαλίσουν αντισταθμίσματα, ή να πάρουν την δυνατότητα ενός ειδικού καθεστώτος ενισχύσεων με εθνικούς πόρους».

Η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επέκρινε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ότι «οχυρώθηκε πίσω από ένα ηρωϊκό βέτο το οποίο στην ουσία ήταν η έλλειψη διαπραγμάτευσης και η απουσία οποιασδήποτε μάχης».

Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση «να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της, να σταματήσει την διγλωσσία των διαφόρων υπουργείων, της Αγροτικής Τράπεζας και των άλλων παραγόντων που ασχολούναι με αυτό το θέμα, να παρουσιάσει ένα συνολικό πρόγραμμα για την παραγωγή, την συνέχεια και την προοπτική της παραγωγής ζάχαρης στην χώρα μας, για τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό και τις αναδιαρθρώσεις που πρέπει να γίνουν».

Από την μεριά του ο κ. Μανώλης Λαγογιάννης, πρόεδρος της ομοσπονδίας των εργαζομένων στην ζάχαρη, ζήτησε γρήγορη λήψη αποφάσεων εκ μέρους της κυβέρνησης και της βιομηχανίας ζάχαρης, δέσμευση με την διϋπουργική απόφαση της 12ης Ιανουαρίου και κατάθεση σαφούς σχεδίου για τις προοπτικές του τομέα της ζάχαρης στην Ελλάδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα