China Life: 30% υψηλότερα κέρδη το 2005

Τρίτη, 18 Απριλίου 2006 13:55

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 30%, καθώς τονώθηκαν τα έσοδα από τις επενδύσεις και τα ασφάλιστρα, εμφάνισε το 2005 η China Life Insurance Co., η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Κίνας.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 9,31 δισ. γιουάν (1,16 δισ. δολ.) από 7,71 δισ. γιουάν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Κατά μέσον όρο, εννέα οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ήταν 10 δισ. γιουάν.

Η China Life και οι άλλες εταιρείες στην ασφαλιστική αγορά, η οποία αναπτύχθηκε 14%, φθάνοντας στα 493 δισ. γιουάν πέρυσι, ευνοούνται από την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, η οποία τους επιτρέπει να διαθέτουν περισσότερα προϊόντα ασφάλισης και επενδύσεων. Η άνοδο στην εσωτερική αγορά ομολόγων και μετοχών, το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης, τονώνει επίσης τα κέρδη των ασφαλιστικών εταιρειών από τις επενδύσεις.

Η China Life θα καταβάλει τελικό μέρισμα, 0,05 γιουάν ανά μετοχή. Σημειώνεται, ότι η ασφαλιστική εταιρεία, προχώρησε στην αναθεώρηση κάποιων στοιχείων από τα αποτελέσματα του 2004.

Ο δείκτης Shanghai T-Bond, που αποτελείται από κρατικά ομόλογα, σημείωσε άνοδο 3,5% το εξάμηνο, καθώς ο πληθωρισμός παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα στην Κίνα, έναντι ανόδου 1,4%, που σημείωσε πέρυσι.

Ο δείκτης Shanghai Composite που αποτελείται από μετοχές σε γιουάν και μετοχές σε ξένο συνάλλαγμα, σημείωσε άνοδο 7,4% το εξάμηνο έως και τις 31 Δεκεμβρίου, έναντι απωλειών 9,5% ένα χρόνο πριν.

Οι μετοχές της China Life, η οποία επεκτείνεται στις ασφάλειες ακίνητης περιουσίας και ζημιών των επιχειρήσεων, έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 52%, μεγαλύτερη από την άνοδο 32% του δείκτη Hang Seng China Enterprise, που αποτελείται από κρατικές εταιρείες της Κίνας, εισηγμένες στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Οι μετοχές, έκλεισαν σήμερα 0,4% υψηλότερα, στα 10,40 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα