Zeus: Αποκτά τη διαχείρηση του πρώην «Κάνιγγος 21»

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 13:15
UPD:13:16
Shutterstock

Από την έντυπη έκδοση

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

H Zeus International φαίνεται να είναι πολύ κοντά στην απόκτηση της διαχείρισης ενός ακόμη ξενοδοχείου, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν». Η εταιρεία που τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με την πολυεθνική αλυσίδα ξενοδοχείων Wyndham έχει αναπτύξει μία σημαντική δραστηριότητα στην ανάπτυξη και διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων είναι -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της «Ν»- ο προτιμητέος επενδυτής για το ακίνητο του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης - Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΕΑΠΑΕ), που στέγαζε πριν από χρόνια το ξενοδοχείο «Κάνιγγος 21».

Η επένδυση για την επαναλειτουργία του ακινήτου ως ξενοδοχείου αναμένεται να ξεπεράσει τα 3 εκατ. ευρώ. Η Zeus θα έχει τη διαχείριση, ενώ ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια θα είναι η αλυσίδα με την οποία η ίδια η Zeus θα συνεργαστεί. Μπορεί να είναι με κάποιο brand απ’ αυτά της Wyndham, μπορεί όμως και με κάποια από τις άλλες αλυσίδες με τις οποίες συνεργάζεται, όπως είναι η Hilton και άλλες.

Τον διαγωνισμό έχει αναλάβει για λογαριασμό του Ταμείου η Δανός Διεθνείς Σύμβουλοι και Εκτιμητές Ακινήτων. Στην τελική φάση του διαγωνισμού είχαν φτάσει η Zeus International και ο όμιλος Χνάρη, ο οποίος μέσω της Chnaris Hotel Management, Development & Consulting, διαχειρίζεται ξενοδοχεία στην Κρήτη.

Ωστόσο, η προσφορά της Zeus απεδείχθη καλύτερη για το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ και την επενδυτική επιτροπή του Ταμείου που έλαβε τη σχετική απόφαση. Τις επόμενες ημέρες η διοίκηση του Ταμείου αναμένεται να ξεκινήσει τις τελικές διαπραγματεύσεις με τη Zeus International.

Η διοίκηση του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ εκτιμά ότι αυτή τη φορά μπορεί να τελεσφορήσει ο διαγωνισμός και να αξιοποιηθεί το ακίνητο ως ξενοδοχείο, καθώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τουριστικές επενδύσεις στην πρωτεύουσα.

Η περίπτωση του ακινήτου του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ που αναμένεται να επαναλειτουργήσει ως ξενοδοχείο είναι ένα από τα πολλά επενδυτικά projects που αφορούν νέα ξενοδοχεία και εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη είναι ο διαγωνισμός του ΕΦΚΑ για τη μίσθωση του ακινήτου που στέγαζε το πρώην ξενοδοχείο «Εσπέρια» στη Σταδίου, όπου -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν»- στον διαγωνισμό συμμετείχαν τελικώς τρεις ενδιαφερόμενοι και συγκεκριμένα η οικογένεια Βερούκη (σούπερ μάρκετ Bazaar) σε συνεργασία με τον γαλλικό όμιλο Accor, η λιβανέζικων συμφερόντων εταιρεία Yasbek Hotel Establishment σε συνεργασία με τον όμιλο Marriott και η ισραηλινή αλυσίδα ξενοδοχείων Leonardo.

Επίσης ένα ακόμη ξενοδοχείο, το Academia, που ετοιμάζεται στο κέντρο της Αθήνας είναι της λιβανέζικων συμφερόντων εταιρείας ΥΗΕ Hotel Establishment Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις. Το επενδυτικό σχέδιο της ΥΗΕ Hotel (θυγατρικής του Ομίλου Yazbek) εντάχθηκε στο καθεστώς ενίσχυσης «Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ» των άρθρων 42 έως 46 του Ν. 4399/2016 (Α΄ κύκλος), όπως ισχύει και αναφέρεται στη δημιουργία νέας ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων στην Αθήνα (ΚΑΔ κύριου κλάδου δραστηριότητας: 55.10, Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα), συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 5.311.185,87 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 5.311.185,87 ευρώ.

Προφίλ ακινήτου

Το ακίνητο του πρώην «Κάνιγγος 21» βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κάνιγγος και Χαλκοκονδύλη και μέχρι το 2010 λειτουργούσε ως ξενοδοχείο. Πρόκειται για επταώροφο ακίνητο, συνολικής επιφάνειας 3.501 τ.μ., το οποίο έχει άδεια ξενοδοχείου με προδιαγραφές τεσσάρων αστέρων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα