Πτώση κάτω από τα 60 δολ. και πάλι για το πετρέλαιο

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 12:50
UPD:12:53
REUTERS/Nick Oxford

Νέες σημαντικές πιέσεις δέχονται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, στον απόηχο και των στοιχείων, που αποκαλύπτουν ότι η Κίνα, δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη και εκ των κορυφαίων καταναλωτών ενέργειας, κατεβάζει ταχύτητα.

Οι φόβοι για αδύναμη ζήτηση φαίνεται να υπερισχύουν στην αγορά έναντι των σχεδίων για μείωση της προσφοράς από τη Σαουδική Αραβία και συνολικά τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του. 

Η τιμή του αργού τύπου μπρεντ καταγράφει σήμερα πτώση 1,7% στα 59,45 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας έτσι και πάλι κάτω από το ψυχολογικό όριο των 60 δολαρίων. Η τιμή του αμερικανικού αργού με πτώση της τάξης του 1,9% διαμορφώνεται στα 50,60 δολάρια το βαρέλι. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Σαουδική Αραβία δήλωσε χθες ανοιχτή σε συνεργασία με οποιαδήποτε δύναμη επιθυμεί την σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής κυβέρνησης.

Παράλληλα εξέφρασε έναμικρό «παράπονο» για τη Ρωσία, που όπως είπε άρχισε τις μειώσεις με βραδύτερους ρυθμούς από ό,τι θα ήθελε το Ριάντ. Ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθεί πλήρως στη δέσμευσή της. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα