Μικρή πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 18 Απριλίου 2006 19:12

Οριακές απώλειες κατέγραψαν σήμερα οι περισσότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστήριων, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν ψύχραιμα στην ξέφρενη πορεία των τιμών του μαύρου χρυσού.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 έκλεισε στις 5.095,97 μονάδες μειωμένος κατά 0,13% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 5.902,58 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,27%.

Αντιθέτως, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,24% και διαμορφώθηκε στις 6.044,10 μονάδες χάρη στην εκδήλωση έντονου αγοραστικού ενδιαφέροντος για μετοχές μεταλλευτικών και πετρελαϊκών εταιρειών.

Οι τίτλοι των εταιρειών BP, Total και Royal Dutch Shell σημείωσαν άνοδο μεγαλύτερη του 1%.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών και των αυτοκινητοβιομηχανιών δεχόμενες πλήγμα από το ράλι των πετρελαϊκών τιμών.

Σημειώνεται ότι η τιμή του μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου αναρριχήθηκε σήμερα μέχρι τα 72,2 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών.

Τέλος, πτώση 2,1% σημείωσε η μετοχή της Philips, καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα η ολλανδική εταιρεία για το πρώτο τρίμηνο δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της αγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα