Δέσμιο της πολιτικής αβεβαιότητας και το Χρηματιστήριο Αθηνών

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 14:57
UPD:15:01
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε κλοιό πιέσεων έχει βρεθούν εκ νέου οι τράπεζες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οδηγώντας στο κόκκινο τον Γενικό Δείκτη και κάτω από τις 630 μονάδες. Οι επενδυτές βρίσκονται άλλωστε εν αναμονή των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων, οι οποίες αποθαρρύνουν τα όποια ανοίγματα. 

Στις 14:45 ώρα Ελλάδος ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,6% στις 629 μονάδες, σε ευθυγράμμιση με το κλίμα στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αν και οι διαθέσεις επηρεάζονται περισσότερο από τις εσωτερικές εξελίξεις, παρά από το διεθνές περιβάλλον. 

Ο τραπεζικός δείκτης δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις με απώλειες της τάξης του 2,4%. Ο κλάδος με τη δεύτερη χειρότερη επίδοση είναι εκείνος των χημικών (-2,1%), ενώ ακολουθεί με πτώση 1,3% εκείνος των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας Οι ρευστοποιήσεις αυτές αντισταθμίζουν τα κέρδη της τάξης του 2,8% στον κλάδο τροφίμων και ποτών. 

Σε διάστημα μίας εβδομάδας πάντως ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει άνοδο 2,84%, ενώ συνολικά τον τελευταίο μήνα έχει παραμείνει εν πολλοίς σταθερός. Κατεύθυνση την επόμενη εβδομάδα θα δώσουν σε μεγάλο βαθμό οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, οι οποίες φαίνεται να κρύβουν συνεχείς εκπλήξεις. Η αβεβαιότητα δεν βοηθά την αγορά, που πάντως την Δευτέρα, θα ανοίξει έχοντας μάλλον μία καλύτερη εικόνα για το εάν και πότε οδηγούμαστε σε εκλογές. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα