Wipro: 34% υψηλότερα κέρδη το δ' τρίμηνο

Αποτέλεσμα της αύξησης των παραγγελιών από τους πελάτες της
Τετάρτη, 19 Απριλίου 2006 08:07

ΑΥΞΗΣΗ 34%, αποτέλεσμα των νέων παραγγελιών από τους πελάτες της, σε συνδυασμό με την προσθήκη νέων, σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας εξαγωγής λογισμικού της Ινδίας, Wipro Ltd.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 5,97 δισ. ρουπίες (133 εκατ. δολ.) ή 4,16 ρουπίες ανά μετοχή το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 4,47 δισ. ρουπίες ή 3,18 ρουπίες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, με βάση τα αμερικανικά λογιστικά πρότυπα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 33%, φθάνοντας στις 30,5 δισ. ρουπίες.

Η Wipro και οι μεγαλύτερες ανταγωνίστριές της, Tata Consultancy Services Ltd. και η Infosys Technologies Ltd., πραγματοποιούν υψηλότερα κέρδη, καθώς πελάτες του, όπως η General Motors Corp. κλείνουν περισσότερα συμβόλαια για το λογισμικό ινδικών εταιρειών, προκειμένου να μειώσουν το κόστος. Η Wipro, επικεντρώνει το ενδιαφέρον της σε πιο κερδοφόρες δραστηριότητες, προκειμένου να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους, μειώνοντας παράλληλα την εξάρτησή της από άλλες.

Εντεκα οικονομικοί αναλυτές, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της εταιρείας θα διαμορφωνόντουσαν στα 5,93 δισ. ρουπίες.

Οι μετοχές της Wipro, σημείωσαν χθες άνοδο 5,5%, φθάνοντας στις 570,15 ρουπίες η μία. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 23%.

Τα καθαρά κέρδη της Wipro, αυξήθηκαν 28%, φθάνοντας τα 20,3 δισ. ρουπίες και οι πωλήσεις της σε ποσοστό της τάξης του 30%, φθάνοντας στα 106,1 δισ. ρουπίες, για το σύνολο της χρήσης.

Σημειώνεται ότι η Infosys, η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία λογισμικού της Ινδίας, ανακοίνωσε στις 14 Απριλίου ότι τα κέρδη της το τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκαν 21%, στα 6,73 δισ. ρουπίες και οι πωλήσεις της σημείωσαν άνοδο 32%, φθάνοντας στα 26,24 δισ. ρουπίες.

Στις 17 Απριλίου, η Tata Consultancy ανακοίνωσε 72% υψηλότερα κέρδη το τέταρτο τρίμηνο, στα 8,09 δισ. ρουπίες, με βάση τα αμερικανικά λογιστικά πρότυπα. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 44%, φθάνοντας στα 37,3 δισ. ρουπίες.

Η Satyam Computer Services Ltd. η τέταρτη σε μέγεθος εταιρεία λογισμικού της Ινδίας, θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της στις 21 Απριλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα