Schering: Αύξηση 21% των κερδών το α' τρίμηνο

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2006 09:45

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό 21%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της Schering AG, η οποία συμφώνησε τον περασμένο μήνα να αγοραστεί από την γερμανική ανταγωνίστριά της, Bayer AG, αποτέλεσμα των πωλήσεων χαπιών αντισύλληψης.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 174 εκατ. ευρώ (215 εκατ. δολ.) ή 92 σεντς ανά μετοχή από 144 εκατ. ευρώ ή 76 σεντς ανά μετοχή το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία , πριν από την ετήσια γενική τακτική συνέλευση των μετόχων. Πέντε οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της εταιρείας θα ήταν 169 εκατ. ευρώ.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής Hubertus Erlen θα μιλήσει αργότερα σήμερα στους επενδυτές κατά τη συνέλευση, η οποία ενδέχεται να είναι η τελευταία για τον ίδιο στη θέση του επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής χαπιών αντισύλληψης στον κόσμο. Την περασμένη εβδομάδα, η Bayer AG, προσέφερε 16,5 δισ. ευρώ, για την εξαγορά της Schering, υπερβαίνοντας την προσφορά της γερμανικής ανταγωνίστριάς της, Merck KGaA.

Ο Erlen, 62 ετών, επικεφαλής της Schering από τον Απρίλιο του 2001, εισηγήθηκε στους μετόχους να αποδεχθούν την προσφορά της Bayer προς 86 ευρώ ανά μετοχή. Οι μετοχές της Schering, σημείωσαν πέρυσι άνοδο 2,9%, έναντι ανόδου 25% των 15 μετοχών των εταιρειών που αποτελούν τον Bloomberg European Pharmaceuticals Index.

Οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν 12%, στο 1,41 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της Schering. Οι πωλήσεις του σκευάσματος κατά της αντισύλληψης, αυξήθηκαν 34%, ενώ εκείνες του σκευάσματος κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας, σημείωσαν αύξηση 23%. Σημειώνεται, ότι, σήμερα, η εταιρεία παρουσίασε ένα νέο χάπι αντισύλληψης στις ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα