Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2006 10:13
UPD:10:16

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά εν μέσω εορτών, με χαμηλό όγκο συναλλαγών κινήθηκε σε χαμηλές συγκινήσεις με μικρό εύρος διακύμανσης. Η έλλειψη κατεύθυνσης αποθάρρυνε δυναμικές κινήσεις για επόμενες συνεδριάσεις. Η σημερινή ημέρα, με βάση τα χτεσινά τεκταινόμενα στις ΗΠΑ, αναμένεται θετική χωρίς όμως να αλλάζει τις γενικότερες ανησυχίες από τα προβλήματα που δημιουργούν οι σχέσεις Ιράν - ΗΠΑ και ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Fortius Finance: «Περιορισμένες φαίνονται να είναι οι όποιες πιθανότητες υποχώρησης του ΓΔ, από τη στιγμή βέβαια που το θετικό κλίμα στο εξωτερικό δεν μεταβάλλεται ή καλύτερα η άνοδος του πετρελαίου σε νέα ιστορικά υψηλά στο ΝΥΜΕΧ συνεχίζει να αγνοείται από τα χρηματιστήρια.

»Ωστόσο, εμείς από τη μεριά μας οφείλουμε να συστήσουμε τη διατήρηση ικανής ρευστότητας στα χαρτοφυλάκια των επενδυτών, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το ενδεχόμενο μιας ξαφνικής υποχώρησης των χρηματιστηρίων. ¶λλωστε πολλές φορές αυτό που φαίνεται ως δύσκολο (δηλαδή η υποχώρηση των αγορών) μπορεί να γίνει πολύ εύκολο, καθώς η συνεχής άνοδος του πετρελαίου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αγνοηθεί.

»Ως πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση προκρίνουμε την άνοδο του ΓΔ σε υψηλότερα επίπεδα αρχικά, με τις όποιες ρευστοποιήσεις στις δεικτοβαρείς μετοχές στη συνέχεια να καθορίζουν τη φορά της κίνησης. Η περιοχή αντίστασης για το FTSE/ASE-20 οριοθετείται στις 2.291-2.301 μονάδες, τη στιγμή που η ουσιαστική στήριξη βρίσκεται στις 2.260 μονάδες».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα