Με το βλέμμα στις πολιτικές εξελίξεις το Χρηματιστήριο Αθηνών

Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 13:49
UPD:13:51
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τράπεζες και τεχνολογικές εταιρείες συγκεντρώνουν το αγοραστικό ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που χαρακτηρίζεται από ελαφρώς υψηλότερο τζίρο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Τα κέρδη είναι πάντως πολύ πιο περιοσμένα σε σχέση με εκείνα των άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, αφού οι κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις αποθαρρύνουν τα μεγάλα ανοίγματα. 

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο μόλις 0,2% στις 627 μονάδες και η αξία των συναλλαγών προσεγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται σε ποσοστό 1,8%, ενώ ανάλογα κέρδη εμφανίζει και εκείνος της τεχνολογίας. Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους κλάδους κινούνται μεταξύ οριακής πτώσης και ανόδου 0,3% με 0,5%. Εξαίρεση εκείνος των πρώτων υλών, με τον δείκτη του να καταγράφει πτώση 1,5%. 

Να σημειωθεί ότι ο Γενικός Δείκτης έχει ανακάμψει περίπου 1,5% την τελευταία εβδομάδα. Εξακολουθεί πάντως ύστερα από ένα άκρως επώδυνο 2018 να κινείται περίπου 25% χαμηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα, στα οποία βρισκόταν ένα χρόνο νωρίτερα. 

naftremporiki.gr  

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα