Μοχλός: Νέο έργο στη Ρουμανία

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2006 16:39

Εγγραφο από το ρουμανικό δημόσιο για την ανάθεση κατασκευής οδικού έργου έλαβε η εταιρεία Μοχλός μετά από διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό, στον οποίο αναδείχθηκε μειοδότης.

Το έργο βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ρουμανία, 100 χλμ. δυτικά της Κραϊόβα και αφορά στην ανακατασκευή αυτοκινητοδρόμου μήκους 45 χλμ. του οδικού άξονα CALAFAT - DROBETA TR. SEVERIN. Η συνολική αξία της σύμβασης του έργου είναι 27.600.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ). Η διάρκεια εκτέλεσης του έργου είναι 30 μήνες.

Το οδικό αυτό έργο, είναι το δεύτερο που αναλαμβάνει η εταιρεία Μοχλός Α.Ε στη Ρουμανία, μετά το εκτελούμενο ήδη εκεί έργο της αναβάθμισης του οδικού τμήματος IACOBENI-SADOVA, στο βόρειο τμήμα της χώρας αυτής, προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται επίσης, ότι αναμένεται σύντομα η υπογραφή και νέας σύμβασης έργου στη Ρουμανία και συγκεκριμένα για το έργο της επέκτασης του λιμανιού της Κωστάντζας (Costantza Port), προϋπολογισμού 18 εκατ. ευρώ, για το οποίο η εταιρεία ΜΟΧΛΟΣ έχει ανακηρυχθεί πρώτος μειοδότης.

Ακόμα, εκκρεμεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου για το έργο κατασκευής γέφυρας στην περιοχή BASARAB, στην πόλη του Βουκουρεστίου, για το οποίο η Μοχλός έχει δώσει την καλύτερη οικονομική προσφορά (104,5 εκατ. ευρώ).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα