Εμφαση στη γαστρονομία στις ειδικές μορφές τουρισμού

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2006 18:00

Το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης προωθεί μια σειρά από μέτρα που έχουν ως στόχο να ενισχύσουν τον ελληνικό τουρισμό και να συμβάλλουν στην περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για σύνδεση νέων μορφών τουρισμού με κοινοτικά προγράμματα, τόνισε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά σε σύσκεψη στη Νομαρχία Ζακύνθου.

Η κ. Πετραλιά δήλωσε ότι «η Ζάκυνθος θα είναι και φέτος στα διαφημιστικά σποτ που ετοιμάζει ο ΕΟΤ για τη διαφημιστική εκστρατεία ενώ και η χρηματοδότηση για τη διαφήμιση της Ζακύνθου θα αυξηθεί για τη φετινή χρονιά. Με τους τοπικούς φορείς είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνεργασία. Τα αιτήματα που αφορούν στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης τα συζητήσαμε και θα προωθήσουμε λύσεις. Τα άλλα αιτήματα που ετέθησαν και αφορούν συναρμόδια υπουργεία θα τα μεταφέρω στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση».

Επίσης, επισήμανε ότι αποτελεί πολιτική βούληση να αντιμετωπισθούν όποιες δυσκολίες υπάρχουν, και να ενισχυθούν οι νέες μορφές τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από τους παρευρισκόμενους στην σύσκεψη να γίνουν κινήσεις με τα τοπικά προϊόντα με πιστοποιήσεις, λέγοντας ότι αυτό είναι σημαντικό επειδή στις ειδικές μορφές τουρισμού που προωθούνται δίδεται έμφαση στη γαστρονομία.

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου Κώστας Τσαγκαρόπουλος δήλωσε ότι υπάρχουν θετικά μηνύματα για αύξηση της τουριστικής κίνησης φέτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα