Κοντά στη ρευστοποίηση η Sears- στον αέρα 68.000 θέσεις

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 17:36
UPD:17:39
REUTERS/Mike Segar

Η Sears, η αλυσίδα πολυκαταστημάτων, που κάποτε κυριαρχούσε στις ΗΠΑ, σήμερα είναι πολύ κοντά στη ρευστοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι η Sears, που πέραν των ομώνυμων υποκαταστημάτων ελέγχει και τα Kmart, μετά την αποτυχία συμφωνίας για εξαγορά από τον πρόεδρο, Έντουαρντ Λάμπερτ έναντι 4,4 δισ. δολαρίων, αναμένεται σύμφωνα με το BBC να ζητήσει από το πτωχευτικό δικαστήριο άδεια για ρευστοποίηση. 

Η εταιρεία μετράει 126 έτη ζωής και απασχολούσε 68.000 υπαλλήλους τον Οκτώβριο, όταν και υπέβαλε αίτηση για υπαγωγή στο Άρθρο 11 του αμερικανικού Πτωχευτικού Κώδικα. Εάν η ρευστοποίηση προχωρήσει, οι άνθρωποι αυτοί θα μείνουν στον αέρα. 

Αναλυτές εκτιμούν ότι ενδεχομένως να αποφύγουν τη ρευστοποίηση- προς το παρόν τουλάχιστον- ορισμένες μονάδες της εταιρείας, όπως αυτή των υπηρεσιών οικίας. 

H εταιρεία, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα θύματα των ανατροπών που έφερε στην αγορά λιανικής το ηλεκτρονικό εμπόριο, δεν έχει ακόμη σχολιάσει τις πληροφορίες. Η ομάδα social media έγραφε πάντως τη Δευτέρα στο Twitter: «Μπορεί να κατεβάζουμε  ταχύτητα, αλλά δεν είμαστε ακόμη εκτός κούρσας. Μην μας θεωρείτε εκτός παιχνιδιού». 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα