Κινητοποίηση εργαζομένων στο εργοστάσιο λιπασμάτων της Καβάλας

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2006 19:05

Σε ημίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Καβάλας-Ξάνθης και της Εγνατίας οδού στο ύψος της Νέας Καρβάλης προχώρησαν το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Καβάλας, της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ), διαμαρτυρόμενοι για «την καθυστέρηση εξεύρεσης λύσης για το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα η εταιρεία να ζημιώνεται συνολικά».

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπερνομάρχης Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης Κωνσταντίνος Τάτσης, ο νομάρχης Καβάλας Θόδωρος Καλλιοντζής και τοπικοί βουλευτές.

Οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για τα κίνητρα της κινητοποίησης, αντιτείνοντας ότι «οι συνάδελφοι της Καβάλας ενδιαφέρθηκαν όψιμα και πάντως έπειτα από τις ωφέλιμες υπουργικές παρεμβάσεις για τη βιωσιμότητα της εταιρείας».

Μιλώντας, το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 Θεσσαλονίκης (97,5) οι εκπρόσωποι των δύο σωματείων διατύπωσαν διαφορετικές εκτιμήσεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων γύρω από την επαναλειτουργία του εργοστασίου Θεσσαλονίκης.

«Οι συνάδελφοι της Καβάλας ξεσηκώνονται γιατί το θέμα φεύγει απο τη μικτή επιτροπή, όπου μετέχουν Καβαλιώτες και γιατί το υπερκείμενο όργανο που ανακοινώθηκε από τον κ. Τσιτουρίδη http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/04/14/1178576.htm θα αποφασίσει ανεπηρέαστο, ποιο εργοστάσιο είναι πιο βιώσιμο από το άλλο, κάτι που όπως φαίνεται τους ανησυχεί», είπε ο πρόεδρος των Εργαζομένων της ΒΦΛ Θεσσαλονίκης Γιώργος Μιχαηλίδης.

«Οι ζημίες του εργοστασίου της Καβάλας οφείλονται στις εξαγωγές, που για λόγους τακτικής δεν γίνονταν από το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης. Το ερώτημα είναι γιατί δεν εφαρμόζεται το σχέδιο που είχε κατατεθεί το 2003», υποστήριξε ο πρόεδρος των Εργαζομένων της ΒΦΛ Καβάλας Γιώργος Τσιμενίδης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα