Kεφαλαιοποίηση: Τα ηνία στην Amazon, τέταρτη η Apple

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 14:36
UPD:14:38
REUTERS/MIKE SEGAR

Οι αναταράξεις στις αγορές φέρνουν συνεχείς αλλαγές στην πρώτη θέση της κατάταξης με τις μεγαλύτερες, βάσει κεφαλαιοποίησης εταιρείες του πλανήτη. Η Apple που έως και πριν από λίγο καιρό κρατούσε τα ηνία γερά και δεν φαινόταν να απειλείται άμεσα από τους ανταγωνιστές της, έχει κατρακυλήσει στην τέταρτη θέση.

Για την πρωτιά δίνουν μάχη Microsoft και Amazon, ενώ στην κούρσα μένει βεβαίως και η Alphabet (μητρική της Google). Το μόνο βέβαιο είναι ότι η πρωτοκαθεδρία της Σίλικον Βάλεϊ, δηλαδή του τεχνολογικού τομέα, δεν κινδυνεύει. 

Χθες ο αμερικανικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου, που ίδρυσε ο Τζεφ Μπέζος, είδε την αξία του να σκαρφαλώνει στα 797 δισ. δολάρια και κατέκτησε την πρώτη θέση, αφήνοντας δεύτερη τη Microsoft σε απόσταση αναπνοής. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας του Μπιλ Γκέιτς διαμορφώθηκε στα 783,57 δισ. δολάρια.Ένα σκαλοπάτι χαμηλότερα η Alphabet με χρηματιστηριακή αξία ύψους 745,63 δισ. δολαρίων. 

Η Apple, που είχε μέσα στο 2018 σπάσει πρώτη το φράγμα του 1 τρισ. δολ., ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση με την αξία της στα 701,99 δισ. δολάρια. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα