ΟΤΕ: Αντιπαράθεση σχετικά με το δάνειο στο επικουρικό ταμείο

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2006 19:29

Διευκρινίσεις για την άρνησή του να επιβαρυνθεί ο ΟΤΕ με το κόστος χαρτοσήμου του δανείου προς το Ταμείο Αρωγής, προκειμένου να υπάρξει ρευστότητα για την πληρωμή των εφάπαξ των αποχωρούντων από τον Οργανισμό, στο πλαίσιο της εθελουσίας εξόδου, δίνει η διοίκηση του ΟΤΕ, με αφορμή ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Συγκεκριμένα το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στον ΟΤΕ κατηγορεί τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Παναγή Βουρλούμη ότι αθέτησε τις δεσμεύσεις του για κάλυψη του κόστους χαρτοσήμου του δανείου από τον ίδιο τον ΟΤΕ.

Η διοίκηση του ΟΤΕ σημειώνει πως το δ.σ. ενέκρινε πρόταση το κόστος του χαρτοσήμου να ενσωματωθεί στο δάνειο, το οποίο, σύμφωνα με τη διοίκηση, είναι χαριστικό με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους, και να εξυπηρετηθεί με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.

Ειδικότερα, το δάνειο θα είναι ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ, με συμβολικό επιτόκιο ένα τοις χιλίοις, αποπληρωμή σε 19 χρόνια και με χαρτόσημο 3,6%, που μεταφράζεται σε περίπου 6,4 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες της ΟΜΕ-ΟΤΕ ότι δεν προχωράει ομαλά η διαδικασία υλοποίησης της εθελουσίας εξόδου, καθώς όσοι έχουν απολυθεί, δεν έχουν πάρει ακόμη τη σύνταξή τους από τον περασμένο Οκτώβριο, η διοίκηση του ΟΤΕ παραδέχεται ότι υπήρξε καθυστέρηση της «πρώτης φάσης» της εθελούσιας http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/04/18/1179522.htm , η οποία όμως δεν έχει την παραμικρή σχέση με την διαπραγμάτευση του δανείου στο Ταμείο Αρωγής και δεν οφείλεται στον ΟΤΕ, αλλά στην καθυστέρηση έκδοσης της κοινής υπουργικής απόφασης, η οποία υπογράφηκε στις 28/3/2006.

Μάλιστα, η διοίκηση του ΟΤΕ πρότεινε στην ΟΜΕ-ΟΤΕ να χορηγήσει ο ΟΤΕ, έναντι του εφάπαξ του Ταμείου Αρωγής, ποσό 10.000 ευρώ σε κάθε αποχωρούντα, λόγω εθελούσιας αμέσως κατά την απόλυσή του, αλλά για να υλοποιηθεί το μέτρο, πρέπει να συμφωνήσει το Ταμείο Αρωγής δεδομένου ότι τα χρήματα θα καταβληθούν από τον ΟΤΕ μέσω του Ταμείου Αρωγής, ώστε να συμψηφιστούν με το δάνειο. Το Ταμείο ως τώρα δεν έχει συμφωνήσει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα