Στην αγορά LSE/AIM του Λονδίνου η Velti από τις 3/5

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2006 19:44

Tην εισαγωγή στις 3 Μαϊου στην χρηματιστηριακή αγορά για αναπτυσσόμένες εταιρείες του Λονδίνου LSE/AIM ανακοίνωσε σήμερα, η διοίκηση της ελληνικής εταιρείας τεχνολογίας Velti.

Από τη διαδικασία εισαγωγής η Velti άντλησε κεφάλαια από θεσμικούς επενδυτές ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να πλησιάσει τα 45 εκατομμύρια ευρώ.

Οπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλέξανδρος Μούκας, στρατηγικός στόχος της είναι η περαιτέρω επέκταση των υπηρεσιών της στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και τις ΗΠΑ, παράλληλα με την δυναμική της επέκταση στην ελληνική αγορά.

Συγκριτικό πλεονέκτημα της εταιρείας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μούκας, είναι το ισχυρό διοικητικό της συμβούλιο με μη εκτελεστικά μέλη τους Nicholas Negreponte (ιδρυτή του ΜΙΤ Μedia Lab) και David Hobley (γενικό διευθυντή της Deutsche Bank Λονδίνου) και ως μη εκτελεστικό πρόεδρο τον David Mann, πρώην πρόεδρο της British Computer Society.

Η Velti, που δραστηριοποιείται σε πέντε χώρες στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων λογισμικού για τηλεπικοινωνιακούς φορείς, τράπεζες και εταιρείες Μέσων Ενημέρωσης, απασχολεί σήμερα 100 εργαζόμενους, από τους οποίους οι 70 είναι εξειδικευμένοι μηχανικοί λογισμικού, και το 2005 εμφάνισε κέρδη προ φόρων 1,1 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα