Hynix: Μείωση των κερδών, εξ αιτίας των προβλέψεων

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2006 08:16

ΜΕΙΩΣΗ, το πρώτο τρίμηνο, εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας ημιαγωγών στον κόσμο, Hynix Semiconductor Inc.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν 8,6%, φθάνοντας στα 289 δισ. ουόν (305 εκατ. δολ.) από 317 δισ. ουόν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα κέρδη, υποχώρησαν κυρίως εξ αιτίας των προβλέψεων για το κόστος των νομικών διαφορών με εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της Rambus Inc., σύμφωνα με τον James Kim, επικεφαλής του τμήματος σχέσεων με τους επενδυτές της Hynix.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Woo Eui Je, 61 ετών, περιμένει ότι η αύξηση της ζήτησης chip φέτος, θα ισοσταθμίσουν το κόστος της εταιρείας στις διαφορές που έχει για θέματα πατέντας.

Η Hynix, μαζί με τη μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, Samsung Electronics Co., προβλέπει χαμηλότερη μείωση των τιμών chip αυτό το τρίμηνο, πριν από την ανάκαμψη του κλάδου το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Οι μετοχές της Hynix, σημείωσαν άνοδο 0,6%, φθάνοντας στα 33.750 ουόν η μία στις 11:58 π.μ., ώρα Σεούλ.

Συμπεριλαμβανομένων και των θυγατρικών της στο εξωτερικό, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν 8,2%, στα 294 δισ. ουόν, τα λειτουργικά κέρδη σημείωσαν αύξηση 12%, στα 360 δισ. ουόν και τα έσοδα, σημείωσαν αύξηση 14%, φθάνοντας στο 1,4 τρισ. ουόν, σύμφωνα με την εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα