SAP: 11% υψηλότερες πωλήσεις, από τις ΗΠΑ

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2006 09:07

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 11%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της SAP AG, της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού για εταιρείες στον κόσμο, καθώς τα έσοδά της αυξήθηκαν από την Αμερική.

Τα καθαρά κέρδη, αναρριχήθηκαν στα 282 εκατ. ευρώ (348,3 εκατ. δολ.) από 254 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα έσοδα από τις άδειες, αυξήθηκαν 22%, στα 528 εκατ. ευρώ, σε συνολικές πωλήσεις ύψους 2,04 δισ. ευρώ.

Οι πωλήσεις λογισμικού στην Αμερική, αναρριχήθηκαν 47%, φθάνοντας στα 226 εκατ. ευρώ, το τρίμηνο, καθώς η SAP, κέρδισε πελάτες από την μικρότερη ανταγωνίστριά της, Oracle Corp. Η SAP, ανακοίνωσε σήμερα ότι βρίσκεται σε πορεία επίτευξης του στόχου της για το 2006, τόσο για τις άδειες, όσο και για τα κέρδη.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 91 σεντς ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο, από 82 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της SAP θα ήταν 300 εκατ. ευρώ, σε πωλήσεις αδειών ύψους 512 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις λογισμικού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 25%, κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο. Σε Ευρώπη, Μέση Ανατολική και Αφρική, οι πωλήσεις λογισμικού σημείωσαν αύξηση 7%. Οι πωλήσεις της SAP στη χώρα της, τη Γερμανία, αυξήθηκαν 8%, ενώ οι αντίστοιχες λογισμικού στην Ιαπωνία, μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 18%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα