Εντείνονται οι τάσεις συγκέντρωσης στον φαρμακευτικό κλάδο

Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 15:39
UPD:15:42
REUTERS/MOHAMED ABD EL GHANY

Οι ισχυρές τάσεις συγκέντρωσης, που διεφάνησαν το 2018, έχουν συνέχεια και φέτος, στον φαρμακευτικό κλάδο. Μία νέα μεγάλη συμφωνία ανακοινώθηκε σήμερα. Η Eli Lilly & Co. ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Loxo Oncology σε μία συμφωνία ύψους 8 δισ. δολαρίων, που θα επεκτείνει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο ογκολογικών θεραπειών της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας. 

Η Lilly, με έδρα στην Ινδιανάπολη, ανακοίνωσε ότι θα καταβάλλει 235 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά. Πρόκειται για πρίμιουμ 68%, καθώς η μετοχή της Loxo είχε κλείσει στα 139,87 δολάρια την περασμένη Παρασκευή στην αμερικανική αγορά. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο η Eli Lilly είχε ανακοινώσει και την εξαγορά της Armo Biosciences, που επίσης ειδικεύεται σε αντικαρκινικές θεραπείες, έναντι 1,6 δισ. δολαρίων. 

Την περασμένη εβδομάδα η Bristoll Myers Squibb έκλεισε συμφωνία για την εξαγορά της Celgene, σε ένα mega- deal ύψους 74 δισ. δολαρίων. Και οι δύο εταιρείες στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στις ογκολογικές θεραπείες. Η αγορά των αντικαρκινικών φαρμάκων, αξίας 123 δισ. δολαρίων παγκοσμίως, είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στον φαρμακευτικό κλάδο. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από WSJ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα