Κόπηκε η όρεξη για βιομηχανικά αγαθά «made in Germany» τον Νοέμβριο

Βουτιά στις παραγγελίες από την Ευρωζώνη
Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 11:31
UPD:11:34
REUTERS/FABIAN BIMMER

Εμπορικές αντιπαραθέσεις, φόβοι για άτακτο Brexit, αβεβαιότητα για το μέλλον της Ευρωζώνης και αναταραχές στις μεγάλες αναδυόμενες αγορές, κόβουν τη φόρα της ατμομηχανής της Ευρώπης. Η γερμανική οικονομία κατεβάζει ταχύτητα, γεγονός που αποτυπώνεται και στα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες. 

Σύμφωνα με την γερμανική στατιστική υπηρεσία τον Νοέμβριο κατέγραψαν μεγαλύτερη των προβλέψεων πτώση, με την κάμψη της ζήτησης από το εξωτερικό να είναι το μεγάλο βαρίδι. 

Οι συνολικές παραγγελίες για βιομηχανικά αγαθά «made in Germany» μειώθηκαν τον συγκεκριμένο μήνα κατά 1%. Αν και οι παραγγελίες από το εσωτερικό ήταν αυξημένες κατά 2,4%, εκείνες από το εξωτερικό μειώθηκαν 3,2%. Το μεγάλο καμπανάκι ήρθε από τα μέλη του ευρώ, από τα οποία οι παραγγελίες έκαναν «βουτιά» 11,6%. 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία, που έδειξαν ότι η δραστηριότητα στον γερμανικό τομέα των υπηρεσιών αναπτύχθηκε τον Δεκέμβριο με τους βραδύτερους ρυθμούς των τελευταίων 27 μηνών.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα