EMI: Αύξηση των πωλήσεων πρώτη φορά σε πέντε χρόνια

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2006 12:40

ΤΗΝ πρώτη αύξηση των ετήσιων πωλήσεων μέσα σε πέντε χρόνια, καθώς καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Coldplay και Gorillaz, τοη βοήθησαν στην παγκόσμια αγορά δισκογραφίας, εμφάνισε η EMI Group Plc, η πέμπτη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία στον κόσμο.

Οι πωλήσεις, αυξήθηκαν περίπου 4% τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, καθώς τα έσοδα από το κατέβασμα ψηφιακής μουσικής, διπλασιάστηκαν, υπερβαίνοντας τα 110 εκατ. λίρες στερλίνες (196,6 εκατ. δολ.), σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Λονδίνο. Τα άλμπουμ των Rolling Stones και του KT Tunstall, τόνωσαν επίσης της πωλήσεις, σύμφωνα με την ΕΜΙ.

Η εταιρεία εκτιμά ότι τα προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και εκτάκτων εξόδων κέρδη της θα σημειώσουν αύξηση 12%. Το κατέβασμα μουσικής σε κινητά τηλέφωνα και οι φορητές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής iPod της Αpple Computer Inc., αποτέλεσαν πλέον του 5,5% των πωλήσεων της EMI Music, βοηθώντας την να εμφανίσει τα πρώτη ετήσια άνοδο των εσόδων από το 2001.

«Η EMI Group περιμένει να εμφανίσει σημαντική ανάπτυξη των κερδών τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2006, με την ΕΜΙ Music και την EMI Music Publishing να έχουν εξαιρετικές επιδόσεις στην παγκόσμια δισκογραφική αγορά», ανακοίνωσε η εταιρεία.

Τα έσοδα, το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, σημείωσαν αύξηση 5,8%, φθάνοντας στα 924,6 εκατ. λίρες στερλίνες, σύμφωνα με ανακοίνωσή της στις 16 Νοεμβρίου.

Οι μετοχές της, σημείωσαν άνοδο έως 18 πένες, ποσοστό 7%, φθάνοντας στις 274 πένες η μία και διαπραγματεύθηκαν στις 267,5 πένες η μία, στις 9:18 π.μ. στο Λονδίνο. Φέτος, εκτός της σημερινής ημέρας, έχουν σημειώσει άνοδο 5,6%. Η εταιρεία ανακοινώνει τα συνολικά αποτελέσματα της χρήσης στις 23 Μαΐου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα