Nokia: Μεγάλη η ζήτηση σε Ινδία και Κίνα, 21% η αύξηση των κερδών

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2006 13:24

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 21%, αποτέλεσμα των υψηλότερων πωλήσεων στην Κίνα και την Ινδία, σε συνδυασμό με τη σταθεροποίηση των τιμών, εμφάνισαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, Nokia Oyj.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,05 δισ. ευρώ (1,29 δισ. δολ.) ή 25 σεντς ανά μετοχή, από 863 εκατ. ευρώ ή 19 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, προς το Χρηματιστήριο του Ελσίνκι. Οι πωλήσεις της Nokia, αυξήθηκαν στα 9,51 δισ. ευρώ, από 7,4 δισ. ευρώ.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Jorma Ollila, ο οποίος θα αντικατασταθεί την 1 η Ιουνίου από τον πρόεδρο, Olli-Pekka Kallasvuo, στοχεύει σε μερίδιο 40% στην παγκόσμια αγορά, πουλώντας περισσότερα κινητά τηλέφωνα στην Ινδία και την Κίνα. Σημειώνεται, ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει πολύ έντονο ανταγωνισμό από την Motorola Inc., της οποίας οι εξαγωγές αυξήθηκαν 61% το τελευταίο τρίμηνο.

Οκτώ οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι η εταιρεία θα εμφάνιζε κέρδη 941 εκατ. ευρώ, σε πωλήσεις 9 δισ. ευρώ.

Πριν από σήμερα οι μετοχές της Nokia έχουν σημειώσει άνοδο 13% μέσα στο έτος. Οι μετοχές της Motorola, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο και της τρίτης, στη σειρά, Samsung Electronics Co., έχουν σημειώσει ελαφρά διαφοροποίηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα