Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό αμφισβήτηση οι 600 μονάδες

Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2019 11:52
UPD:11:54
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων «δοκιμάζει» το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο συνεχίζει να πορεύεται σε πτωτικό έδαφος, συμπαρασυρόμενο από το αρνητικό διεθνές κλίμα.

Είναι ενδεικτικό ότι περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,55% και διαμορφώνεται στις 602,01 μονάδες, με τον τζίρο των συναλλαγών να κυμαίνεται στα 5,50 εκατομμύρια ευρώ.

Στον πάντα ευμετάβλητο τραπεζικό κλάδο, ο οποίος διολισθαίνει σήμερα κατά 2%, οι υψηλότερες απώλειες παρατηρούνται στην Alpha Bank, η οποία καταγράφει μείωση κατά 3%. Η Εθνική Τράπεζα υποχωρεί κατά 2,60%, η Τρ. Πειραιώς κατά 1,50% και η Eurobank κατά 1%.

Η σημερινή πτωτική συνεδρίαση οφείλεται μεταξύ άλλων και στο αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, μετά την υποβάθμιση των εκτιμήσεων της Apple για τα έσοδα. Ο τεχνολογικός «κολοσσός» επικαλέστηκε τις αδύναμες πωλήσεις στην Κίνα, γεγονός το οποίο πυροδότησε κύμα ανησυχιών σ’ όλο τον κόσμο.

Την ίδια ώρα, βέβαια, συνεχίζεται το κλίμα αβεβαιότητας απέναντι στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τους ξένους επενδυτές να μην εμπιστεύονται τις προοπτικές της Ελλάδας, λόγω μίας σειράς παραγόντων, μεταξύ των οποίων και το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

Σ’ αυτό το δυσοίωνο κλίμα, ωστόσο, έρχεται να προστεθεί και η πολιτική αβεβαιότητα εν όψει τόσο της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, όσο κυρίως των διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων.

Όσον αφορά τις διακυμάνσεις των τίτλων των ελληνικών εταιρειών, η μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα υποχωρεί κατά 2%, δίνοντας συνέχεια στις ισχυρές απώλειες της Τετάρτης, ενώ πέριξ του 0,80% διαμορφώνονται οι απώλειες για τις μετοχές των Grivalia Properties, Jumbo, Lamda Development, Ελλάκτωρ και ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, σε θετικό έδαφος κινείται η μετοχή του ΟΤΕ, η οποία ενισχύεται κατά 1%, ενώ οριακά κέρδη της τάξης του 0,20% εμφανίζουν οι τίτλοι των Μυτιληναίου και Τιτάνα.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα