Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 25 Απριλίου 2006 10:46

Euroxx: «Απώλειες για τον γενικό δείκτη τιμών τη Μ. Πέμπτη με τον τζίρο συναλλαγών να κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Από τους επιμέρους δείκτες ο FTSE-20 σημείωσε την μεγαλύτερη πτώση ενώ ο FTSE-40 κατέγραψε κέρδη. Στις διεθνείς αγορές το κλίμα ήταν αρνητικό για το σύνολο των κυριότερων δεικτών, λόγω της σημαντικής αύξησης της τιμής του πετρελαίου, που προκαλεί η ένταση των σχέσεων μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ. Για σήμερα εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών του Χ.Α. θα κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα».

Fortius «Η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας στις 27 Απριλίου με βασικό θέμα την αύξηση του μ/κ με μετρητά ύψους €3 δισ. και τους όρους αυτής ξεχωρίζει την τρέχουσα εβδομάδα, καθιστώντας την κίνηση των τίτλων της ως βασικό σημείο αναφοράς, όπως και γενικότερα την κίνηση του τραπεζικού κλάδου μετά τα σενάρια περί διάθεσης ποσοστού της Αγροτικής Τράπεζας έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, αλλά και τις εξελίξεις στην αποκρατικοποίηση της ρουμανικής CEC. Από τεχνικής απόψεως η στήριξη για το FTSE/ASE-20 οριοθετείται στις 2.260 μονάδες».

Sarros Securities: «Για σήμερα παραμένουμε επιφυλακτικοί, καθώς κυρίως η εικόνα των διεθνών αγορών θα καθορίσει την πορεία των τιμών των μετοχών. Εκτός απρόοπτου γεγονότος το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης και το πώς αυτές θα αντιδράσουν μετά την μείωση των τιμών πετρελαίου και τα τεκταινόμενα στην Αίγυπτο».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα