Ενταξη έργων 5,9 εκατ. ευρώ στο ΠΕΠ

Τρίτη, 25 Απριλίου 2006 13:28

Την ένταξη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Δυτ. Μακεδονίας, έργων συνολικού προϋπολογισμού 5.900.000,00 ευρώ, αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης. Αναλυτικά:

ΑΞΟΝΑΣ 5: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

ΜΕΤΡΟ 5.2: ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ

1. ΓΕΩΦΡΑΓΜΑ ΚΑΡΠΕΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΣΙΩΝ Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ, συνολικού προϋπολογισμού 2.900.000,00 ευρώ.

Το έργο αφορά στην κατασκευή γεωφράγματος επί του ρέματος «Βατσινά» στο Δ.Δ. Καρπερού του Δήμου Χασίων μαζί με τον εκχειλιστή, τους αγωγούς εκτροπής, εκκένωσης και την οδό προσπέλασης στο χώρο του φράγματος. Επίσης, αναφέρεται στον προσαγωγό Φ 355 pvc 10 atm μήκους 1.800 μ. που μεταφέρει το νερό του ταμιευτήρα στο υφιστάμενο αντλιοστάσιο του αρδευτικού Καρπερού.

ΜΕΤΡΟ 5.9:ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

1. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 2/ΘΕΣΙΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ, συνολικού προϋπολογισμού 500.000,00 ευρώ.

Το έργο αφορά στην ανέγερση νέου κτιρίου όπου θα στεγασθεί το Νηπιαγωγείο στο Δ.Δ. Αρδασσας. Το κτίριο θα είναι ισόγειο συνολικής επιφάνειας 398,49 τ.μ. και θα περιλαμβάνει χώρο υποδοχής και παιχνιδιού, αίθουσες διδασκαλίας, χώρο διαλείμματος, γραφείο νηπιαγωγών, αποθήκη, κουζίνα, καθιστικό και λεβητοστάσιο. Θα πραγματοποιηθούν εργασίες οικοδομικές, στατικά, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις πυρασφάλειας και θα γίνει η διαμόρφωση του αύλειου χώρου.

ΜΕΤΡΟ 5.1: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

1. ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΟΛΥΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000,00 ευρώ.

Στο έργο περιλαμβάνονται δράσεις στήριξης της ανάπτυξης αγροτουριστικών, χειρονακτικών και άλλων δραστηριοτήτων που δεν συνδέονται με την πρωτογενή παραγωγή, την πρώτη μεταποίηση και εμπορία προϊόντων του Παραρτήματος Ι της Συνθήκης των ΕΚ.

Πρόκειται για την ενίσχυση 10 επενδυτών με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και ανταγωνιστικότητας των γεωργικών προϊόντων, την προώθησή τους, τη δημιουργία εναλλακτικών μορφών εισοδήματος και τη διαμόρφωση συνθηκών συγκράτησης του πληθυσμού.

Οι κατηγορίες επενδύσεων που προβλέπονται είναι οι παρακάτω:

1. Δημιουργία ή και βελτίωση διανυκτέρευσης και εστίασης για τη συμπλήρωση της δυναμικότητας της περιοχής.

2. Δημιουργία ή και βελτίωση των υποδομών διημέρευσης, με στόχο την αύξηση του τουριστικού προϊόντος και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην περιοχή.

3. Δημιουργία ή και βελτίωση μονάδων Οικοτεχνίας, χειροτεχνίας και ειδών παραδοσιακής τέχνης, για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και την αξιοποίηση τοπικών δεξιοτήτων.

4. Δημιουργία κέντρων οργάνωσης, πληροφόρησης και προώθησης τοπικών προϊόντων π.χ. Αγροτουρισμού, παραδοσιακής τέχνης κλπ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα